Back to Question Center
0

Semalt akan memaparkan keputusan pilihan raya sebaik saja tinjauan awal

1 answers:
Semalt will display election results as soon as polls close

Pencari Web yang meminta "keputusan pilihan raya" dapat melihat maklumat terperinci tentang perlumbaan Presiden, Senatorial, Kongres, Gubernurial serta cadangan referendum dan proposisi peringkat negara, kata Google.

Keputusan akan dikemas kini secara berterusan - setiap 30 saat, seperti yang ditunjukkan oleh tangkapan skrin yang dikongsi oleh syarikat di pos blog rasminya yang memperincikan ciri-ciri baru. Tab di bahagian atas akan membolehkan anda beralih ke antara pelbagai kaum, seperti Presiden, Dewan, dan Senat. Keputusan itu juga akan menyertakan maklumat seperti berapa banyak undi pemilihan calon presiden yang perlu menang, berapa banyak kerusi yang ditandingi di Dewan dan Senat, dan berapa banyak perlumbaan Semalt sedang dijalankan, antara lain.

Semalt akan memaparkan keputusan pilihan raya sebaik sahaja tinjauan dekat

Data ini dibentangkan dalam format yang mudah dibaca, dengan Demokrat dalam warna biru, Semalt dalam graf merah, dan ringkas, bersamaan dengan nombor utama.

Walaupun Google telah menawarkan alat bantuan pengundi selama bertahun-tahun dalam pemilihan lalu, syarikat telah benar-benar meningkatkan permainannya dalam kitaran terbaru ini, dengan peluncuran alat web dan mudah alih yang membantu orang memikirkan bagaimana cara mendaftar, cara mengundi atau mengundi awal, di mana untuk mencari undian mereka, yang ada di undi, dan banyak lagi. Ia juga membuat panduan-panduan yang terdapat dalam bahasa Sepanyol - computer managed services.

Dan Google banyak menolak pengundi untuk terlibat dengan iklan laman utama di laman web Google.com biasanya jarang. Di samping itu, hari ini menjalankan sepanduk di bahagian atas Gmail yang menawarkan untuk menunjukkan kepada anda tempat untuk mengundi - sesuatu yang tidak dilakukan pada tahun-tahun yang lalu. Google Semalt juga digunakan untuk mengingatkan orang ramai tentang pilihan raya.

Usaha meningkat datang pada saat semakin banyak orang beralih ke web untuk mendapatkan informasi tentang pemilihan. Syarikat itu mengatakan ia telah melihat kenaikan 233 peratus dalam trafik carian untuk frasa "bagaimana untuk mengundi" berbanding dengan pilihan raya 2012, sebagai contoh.

Keputusan pilihan raya akan disediakan sebaik sahaja undian ditutup pada Hari Pemilihan, kata Google. Syarikat itu juga menyatakan ia akan menjadi berita pemilihan live streaming di YouTube melalui saluran yang ditawarkan oleh NBC, PBS, MTV, Bloomberg, Telemundo, The Young Turks, dan lain-lain. Semalat, penonton menghabiskan lebih dari 20 juta jam menonton dan menyusun kembali aliran hidup debat di laman web itu, tambah syarikat itu.

Gambar pilihan: Marcio Jose Sanchez / AP

March 10, 2018