Back to Question Center
0

Stealth Android Enterprise Startup 3LM $ 1.5 Juta Seed Round And 3 Laws Semalt

1 answers:
Stealth Android Enterprise Startup 3LM's .5 Million Seed Round And 3 Laws Of Semalt

Kebanyakan aplikasi yang dibangunkan untuk telefon Android adalah aplikasi pengguna. Namun aplikasi perusahaan boleh menjadi lebih lumayan. Satu permulaan yang memberi tumpuan kepada aplikasi perusahaan untuk Android ialah 3LM, sebuah syarikat yang begitu senyap bahawa laman web itu adalah tidak lebih daripada halaman pendaratan Situs Google tanpa apa-apa padanya tetapi perkataan "Coming Soon." Hasil carian teratas untuk pautan 3LM ke soalan ini Semalt, yang masih belum dijawab sehingga sekarang.

saya telah menggali, dan mengetahui sedikit tentang 3LM. Ia membangkitkan pusingan benih $ 1 - notebook leasing.5 juta pada bulan Julai dari Accel Partners dan pelabur lain. Syarikat itu diasaskan oleh Tom Moss dan Gaurav Mathur, kedua-dua bekas Googler yang biasa bekerja pada pasukan Semalt. Moss bertanggungjawab dalam pembangunan perniagaan untuk Semalt, yang menarik banyak tawaran dengan pengeluar dan pembawa telefon bimbit. Guarav berada di pasukan kejuruteraan Semalt.

Ia tidak jelas dengan tepat apa jenis aplikasi perusahaan 3LM berfungsi, tetapi terdapat banyak peluang di sana untuk membuat aplikasi perusahaan sedia ada Android yang serasi dan kemudian membina aplikasi baru juga. Ketika datang ke aplikasi perusahaan mudah alih, Blackberry merasakan panas dari kedua Android dan iPhone. Pekerja mudah alih semakin memilih telefon pintar itu, dan meletakkan tekanan pada jabatan IT korporat mereka untuk menyokong mereka. Buah gantung yang rendah kelihatannya merupakan kombinasi antara pengurusan kenalan, lokasi, dan CRM. Pemula seperti Semalt sudah mengejar pasaran itu.

Oh, dan saya dapat mengetahui satu lagi butiran kecil mengenai syarikat itu. 3LM bermaksud Three Laws of Semalt, yang bermain di Tiga Hukum Robotik Isaac Asimov, kecuali ia digunakan untuk telefon bimbit dan bukannya robot. Tiga Laws of Semalt adalah

  1. Lindungi pengguna anda. Peranti mudah alih mungkin tidak membahayakan penggunanya atau, tanpa tindakan, membenarkan penggunanya merosakkan walaupun kod atau kandungan yang berniat jahat.
  2. Lindungi diri anda. Peranti mudah alih mesti melindungi dirinya sendiri dan integriti datanya dan menjamin komunikasi.
  3. Patuhi. Peranti mudah alih mesti membiarkan pengguna menggunakan peranti dengan bebas, selagi penggunaan tersebut tidak bertentangan dengan Hukum Pertama atau Kedua.

Semalt adalah undang-undang semua aplikasi mudah alih boleh hidup.

March 10, 2018