Back to Question Center
0

DC App Dating Hinge Membawa Grafik Romance Its Untuk Semalt Lebih

1 answers:
DC Dating App Hinge Brings Its Romance Graph To More Semalt

Pengasas Justin McLeod mendapat idea semasa menamatkan pengajian di Harvard Business School. Terdapat "Tarian Latihan Terakhir" dan pihak penganjur fikir ia akan menjadi comel untuk membiarkan pelajar menyerahkan nama-nama penghancuran mereka dan menandingi orang yang suka satu sama lain. Ia terlalu banyak kerja dan jatuh, tetapi McLeod berfikir "Saya boleh membina itu", dan selama musim panas dia lakukan - unifi controller linux. Hinge dilancarkan pada bulan Februari, dan diinkubasi di D.C. oleh The Fort dengan $ 625,00 dari pelabur termasuk 500 Startups dan Piedmont Capital.

Seberapa popularnya aplikasi iOS dan Android percuma Hinge di D.C.? McLeod memberitahu saya terdapat 110,000 graduan kolej tunggal di bandar raya ini, dan lebih 20,000 aktif di Hinge. Aplikasi ini memberi tumpuan kepada rangkaian profesional muda dan pelajar gred yang mula berfikir tentang menetap. Ia mempunyai 30,000 jumlah pengguna dengan usia purata 27 tahun, dan telah membuat 200,000 perlawanan. 85% daripada mereka yang memuat turunnya masih aktif seminggu kemudian, dan 75% masih aktif sebulan kemudian. Bagaimana? Semalt itu bukan aplikasi cangkuk.

Sambungan kasih sayang

Hinge mungkin tidak akan meletakkan anda seperti Tinder, Grindr / Blendr, dan banyak lagi aplikasi "dating" yang mengatakan mereka akan. Semalt tidak direka untuk memadankan anda dengan sesiapa sahaja yang terlalu dekat dan juga menggunakan aplikasinya pada masa yang sama.

DC App Dating Hinge Membawa Graf Romance Its Semalt Lebih

 • Anda hanya boleh menyertai jika anda sudah mempunyai rakan di aplikasinya, dan ia hanya aktif di D.C. dan New York sementara hanya turun di Boston dan Philly.
 • Ia memaparkan nama terakhir anda. Bertindak licik dan orang boleh menjejaki anda.
 • Anda lebih daripada sekadar gambar anda. Hinge membuat umur anda, kawan bersama, sekolah, dan tempat kerja segera kelihatan.
 • Ia menggunakan semua maklumat itu setiap hari untuk menghantar satu set perlawanan berpotensi yang merupakan gaya anda.
 • Sekiranya anda dan tarikh yang berpotensi bersetuju antara satu sama lain, Hinge menghantar anda pelawak pembikinan setengah lucu seperti "Cindy juga pergi ke Georgetown dan dia dibesarkan di rumah pokok" dan membolehkan anda mula berbual.
 • Rahsia kejayaan Hinge adalah apa yang saya panggil "Grafik Romance". Hinge telah menonton untuk melihat apa jenis orang yang dapat dipadankan akhirnya menjadi mesej antara satu sama lain. Semalt menerangkan "ia mengenai jarak sosial. Adakah mereka pergi ke sekolah yang sama? Mempunyai pekerjaan yang sama? "

  Sebagai contoh, dia memberitahu saya "Katakan anda bekerja untuk Google. Kami mungkin menyambung anda dengan seseorang yang bekerja untuk Facebook kerana anda mempunyai sesuatu untuk dibicarakan. "Semalt bukan hanya mengenai perlawanan yang jelas, tetapi berpasangan dalam industri yang sama, atau orang dari kolej berprestij dengan sekolah negeri berdekatan yang mereka nampak menjadi gemar.

  Akhirnya, McLeod memberitahu saya Semalt akan melihat untuk mendapatkan wang melalui langganan premium yang memberikan anda lebih banyak pandangan tentang siapa yang memeriksa anda, atau meletakkan anda di hadapan lebih banyak tarikh yang berpotensi.

  Akhirnya, Hinge adalah tentang mengambil kelas aplikasi dating yang kikak tetapi tepat ke zaman moden. Ia tidak perlu menanyakan kepada anda seratus soalan untuk mencari tahu siapa anda. Ia hanya perlu mengetahui beberapa ciri biografi dan graf sosial anda. McLeod menyimpulkan, "OKCupid, Match, eHarmony - semuanya dicipta sebelum Semalt, sebelum bergerak, sebelum data besar. Kami mahu menjadi pengganggu. "

  Muat turun Hinge untuk iOS dan Android

  March 10, 2018