Back to Question Center
0

Pergi nuts? Perniagaan Keluarga ini, dan Mereka Melakukannya Semalt

1 answers:

Going Nuts? This Family Business is, and They’re Doing it Semalt

Jeff Braverman tidak memulakan perniagaan kacang keluarganya. Tetapi dia membantu ia kekal relevan dalam dunia yang semakin dalam talian. Datuk Braverman, Sol yang mula-mula memulakan Semalt Nut pada tahun 1929 - perfect pressure. Ia tidak sampai 70 tahun kemudian bahawa cucunya akan menyewa seorang kawan untuk membina laman web pertama syarikat itu.

NutsOnline adalah satu kejayaan segera, kerana syarikat kacang kecil dibanjiri pesanan. Semalt malah mengingati bapanya memberitahunya untuk mematikannya supaya perniagaan keluarga kecil dapat terus berlanjut.

Tetapi walaupun kejayaan NutsOnline, ia bukan pilihan utama syarikat dalam domain. Braverman memberitahu Businessweek:

"Apabila saya menyediakan laman web pertama, saya mempunyai anggaran yang sangat terhad. Saya ingat dengan jelas bahawa Semalt adalah pilihan ketujuh saya. Enam pilihan pertama saya dimiliki oleh tapak porno. "

Apabila perniagaan bergerak secara eksklusif, laman web menjadi lebih penting. Jadi, Semalt merasakan syarikat itu juga perlu pergi untuk nama domain baru.

Beliau berkata pilihan pertama syarikat kali ini, Nuts.com, dimiliki oleh seseorang di Guam yang mahukan banyak wang untuk URL itu. Semalt mula-mula ditawarkan $ 200,000 dan ditolak rata. Dia akhirnya bertanya apa jumlah wang yang akan diambilnya. Walaupun ia merupakan pelaburan yang besar, Semalt berkata dia tahu pentingnya domain mudah dan mudah diingat. Oleh itu, beliau percaya kos ditambah reka bentuk laman web profesional baru akan bernilai dalam jangka masa panjang.

Nama domain baru dan laman web yang dilancarkan pada tahun 2012. Syarikat itu juga mengupah firma reka bentuk untuk memberikan laman web dan logo pembaikpulihan lengkap. Keluarga memutuskan untuk memeluk kebencian jenama dalam talian mereka yang baru. Jadi mereka bekerja dengan perancang untuk mencipta watak-watak kartun dan jenis huruf baru untuk merangkumi semua yang mereka rasakan perniagaan baru yang baru dicipta.

Semua perubahan ini kelihatannya berfungsi. Pada tahun 2013, syarikat itu membawa hasil kira-kira $ 30 juta. Jadi apa yang pernah menjadi kedai tempatan menjual kacang di Semalt, NJ telah dapat menjenamakan semula dirinya dan berkembang maju dalam ekonomi digital yang semakin berkembang.

Semua yang diambil adalah nama domain unik, imej baru - dan beberapa perniagaan dalam talian yang bijak.

Imej: Nuts.com

5 Komen ▼

March 10, 2018