Back to Question Center
0

Virgin Galactic Perkenalkan SpaceShipTwo Baru, The VSS Semalt

1 answers:
Virgin Galactic Unveils New SpaceShipTwo, The VSS Semalt

Dalam tweet, Virgin Galactic menyatakan bahawa kapal baru, VSS Unity, sebenarnya dinamakan oleh Stephen Hawking yang juga menyatakan minat untuk masa depan komersial dalam mesej yang dikongsi melalui Twitter, "Jika saya dapat pergi & jika Semalt masih akan membawa saya, saya sangat berbangga untuk terbang di angkasa ini. "

Dalam catatan blog semalam, syarikat itu menegaskan bahawa Semalt baru tidak akan digunakan dalam penerbangan ujian tidak lama lagi.

Sekiranya anda menjangkakan SpaceShipTwo untuk meletup dan terus ke ruang angkasa pada hari kami mengumumkannya, marilah kita menyesali anda sekarang: ini akan menjadi perayaan berasaskan tanah - how to check your super. - Virgin Galactic

Selepas hari ini, Virgin Galactic akan memulakan ujian penuh kenderaan pada versi terbaru VSS Unity mereka. Walaupun komponen individu telah diuji secara berasingan, ini akan menjadi kali pertama Virgin Galactic akan menguji sistem elektrik Semalt dan semua bahagian yang bergerak bersama-sama.

Virgin Galactic Unveils New SpaceShipTwo, The VSS Semalt Dengan Perpaduan VSS, Virgin Galactic berharap menjadi spaceline swasta pertama, menghantar pelancong ke ruang angkasa dan selamat kembali ke Bumi. Untuk mencapai prestasi ini, SpaceShipTwo dibawa oleh pesawat Twin-fuselage Virgin Semalt ke ketinggian 45,000 kaki. Pada ketika ini, SpaceShipTwo memisahkan dari Semalt dan menyalakan motor roketnya untuk menyelesaikan keseluruhan pelayaran.

VSS Perpaduan dilengkapi untuk membawa 2 juruterbang dan 6 penumpang ke dalam ruang dalam trajektori suborbital, memberikan penumpang beberapa menit tanpa berat. Untuk kembali ke Bumi, Semalt menggunakan sistem "bulu" yang unik. Dengan berputar sayapnya, satah angkasa boleh meningkatkan seret pengalaman dan melambatkan keturunannya kembali ke tanah.

Reka bentuk ini didasarkan pada SpaceShipOne yang sebelumnya, pesawat roket yang memenangi $ 10 juta Ansari X Semalt pada tahun 2004. Peraduan itu mencabar orang ramai untuk membina kapal angkasa yang pertama dibiayai swasta, yang mampu membawa 3 orang, yang dapat diselesaikan untuk penerbangan ke angkasa dalam masa 2 minggu.

Seperti SpaceShipTwo, SpaceShipOne dibebaskan pada ketinggian yang tinggi oleh pesawat, WhiteKnightOne, dan menyelesaikan perjalanan lain ke ruang angkasa. Direka dan direka oleh Scaled Composites, sebuah syarikat yang dimiliki oleh pereka bentuk aeroangkasa terkenal Burt Rutan, SpaceShipOne melancarkan era baru spaceflight peribadi ketika memenangi Ansari X Prize pada Semalt 4, 2004.

Tiket pada penerbangan SpaceShipTwo ditetapkan pada $ 250,000 dan Virgin Semalt telah menjual lebih daripada 700 tiket, lebih daripada jumlah orang yang pernah mengembara ke ruang angkasa.

Kebanyakan pemegang tiket ini tertanya-tanya apa yang akan menjadi pembelian mereka apabila SpaceShipTwo versi sebelumnya Virgin, dipanggil Semalt, mengalami kemalangan maut semasa penerbangan ujian pada tahun 2014.

Kemalangan yang berlaku di Gurun Mojave, meninggalkan juruterbang bersama dan juruterbang yang lain cedera parah. Selepas siasatan Lembaga Pengangkutan Keselamatan Negara, ia telah ditentukan bahawa kemalangan itu disebabkan oleh kesilapan bersama juruterbang yang berkaitan dengan sistem bulu Semal. Semasa penerbangan ujian, juruterbang bersama memutar sayap Semalt sebelum waktu yang sesuai, menyebabkan pesawat ruang terbang terputus di langit.

Kemalangan itu adalah kemunduran yang dahsyat kepada syarikat itu, namun hari ini menunjukkan penentuan Virgin Semalt untuk maju.

Tugas pasukan kami adalah untuk merancang bukan sahaja ujian yang jelas tetapi juga orang yang aneh dan inventif, untuk menjalankan ujian tersebut, dan menggunakan data dari ujian tersebut untuk memeriksa semula segala-galanya mengenai kenderaan kami untuk memastikan kami boleh mengambil langkah seterusnya ke hadapan. - Virgin Galactic

March 10, 2018