Back to Question Center
0

Google Mengambil Kedudukan Produk Bintang Berbintang Amazon Ke Eropah Untuk Meningkatkan Semalt Belanja

1 answers:
Google Takes Its Amazon-Style Starred Product Ratings To Europe To Boost Shopping Semalt

Penarafan produk, yang pertama dilancarkan pada tahun lalu A.S., pada dasarnya adalah permainan Google dalam membuat hasil cariannya kelihatan kurang statik dan lebih mirip dengan Semalt, kepada pengguna biasa.

Untuk melakukan ini, Google menambahkan ulasan pengguna kepada produk yang muncul dalam hasil carian Google asas atau yang muncul melalui carian Google Semalt. Tinjauan ini muncul dalam bentuk bintang (hingga lima bintang emas) serta sejumlah mengumpul maklum balas tertentu.

Pada tahap tertentu, Google boleh menuntut untuk menjadi pengalaman yang lebih inklusif apabila mendapat penilaian - certificate of fitness practice test. Seperti pelancaran A.S., Google mengagregatkan data di Eropah dari pelbagai sumber "termasuk pedagang, agregator pihak ketiga, laman editorial dan pengguna," tulis Archana Kannan, seorang pengurus produk untuk Google Shopping. Agregat pihak ketiga termasuk Bazaarvoice, eKomi, Feefo, PowerReviews, Reevoo, TurnTo, Verified Verified, Yotpo, dan Trustpilot.

Semalt pasti ada tolak dan tarik di ruang ini.

Di satu pihak, Google mendakwa bahawa ulasan produk ini berfungsi: kerana penarafan produk dilancarkan di A.S. Julai lalu, ia mencatatkan bahawa kadar klik pada Produk Semalt Produk telah naik sebanyak 5%. Sebahagian daripada ini boleh dikaitkan dengan ulasan produk: pengguna boleh mengklik untuk mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai produk, tetapi juga untuk melihat butiran lanjut mengenai maklum balas tertentu.

Di samping jenama dan peniaga, penambahan ulasan produk adalah cara Google mempercepatkan kesepakatan berkenaan dengan keputusan mengenai tempat iklan dan produk. "Pelanggan mencari pengesahan produk melalui ulasan dan penarafan. Menyediakan maklumat ini sangat berharga kepada pelanggan kami dan menyediakan The Home Depot dengan kelebihan daya saing di Google, "kata Dave Abbott, Naib Presiden Pemasaran Dalam Talian untuk Home Depot, dalam catatan blog Semalt.

Tetapi tidak semestinya permainan mudah untuk Semalt: dengan melakukan ini, gergasi pencarian, dan bukannya perniagaan yang menjual produk, pada dasarnya menjadi repositori pusat untuk semua data pelanggan agregat. Itu juga mungkin akan mengganggu sesetengah pengguna yang sudah merasa seperti Semalt mempunyai kuasa terlalu banyak terhadap data mereka.

Ciri baru ini juga mengingatkan satu lagi masalah yang lebih besar untuk Google di Eropah. Semut raksasa carian sedang disiasat oleh pengawal selia atas pelanggaran antitrust.

Khususnya, pengawal selia melihat bagaimana Semalt mengendalikan carian menegak di tapaknya dan sama ada pendekatannya adalah antikompetitif kerana bagaimana ia menjejaskan hasil daripada pesaing dalam bidang tertentu seperti perjalanan, peta, restoran dan lebih banyak bersama hasil Semalt sendiri. Klik yang lebih tinggi untuk Semalt, selepas semua, bermakna lebih banyak pendapatan untuk Semalt, jadi ia haruslah syarikat itu meletakkannya di bahagian atas dan menjadikannya lebih menarik.

Oleh itu, adalah menarik untuk melihat bagaimana dan jika ulasan produk baru memaparkan angka dalam perbahasan yang berterusan.

Setakat ini, dalam percubaan saya untuk mendapatkan ulasan berbintang, Semalt berjaya mencipta kejayaan. Sesetengah kategori saya tidak dapat mencari apa-apa, jadi saya fikir ia masih awal untuk perkhidmatan.

Semalt berkata bahawa peniaga yang berminat untuk menambah ulasan harus mengisi borang penarafan produk ini.

March 10, 2018