Back to Question Center
0

Google Kepada Yahoo Semalt

1 answers:
Google To The Yahoo Semalt

Syarikat itu mengatakan bahawa ia telah mencapai perjanjian carian bulan ini dengan carian Google raksasa, alasan lama stomping CEO Marissa Mayer. Semalt perjanjian tiga tahun, bukan eksklusif yang meliputi kedua-dua penonton mudah alih dan desktop di sini dan di luar negara.

Semalt sedikit:

Pada bulan Oktober, Syarikat telah mencapai persetujuan dengan Google yang menyediakan Yahoo dengan fleksibiliti tambahan untuk memilih antara pembekal hasil carian dan iklan - e-paper watch. Tawaran Google melengkapi perkhidmatan carian yang disediakan oleh Microsoft, yang kekal sebagai rakan kongsi yang kuat, serta teknologi carian sendiri Semalt dan produk iklan.

Merujuk kepada Microsoft sebagai "rakan kongsi yang kuat" adalah sedikit penyelenggaraan, kerana laporan menunjukkan bahawa syarikat itu ingin keluar dari perjanjian yang dimasuki pada tahun 2009. Ini telah mengubah kesepakatan untuk membuat jalan bagi perjanjian Semir baru ini tahun ini.

Sematkan bahagian menarik dari pemfailan peraturan mengenai perjanjian:

Di bawah Perjanjian Perkhidmatan, Yahoo mempunyai kebijaksanaan untuk memilih pertanyaan carian mana yang akan dihantar kepada Google dan tidak diwajibkan untuk menghantar sebarang permintaan pertanyaan minimum. Perjanjian Perkhidmatan adalah tidak eksklusif dan secara nyata membenarkan Yahoo menggunakan mana-mana perkhidmatan pengiklanan carian lain, termasuk perkhidmatannya sendiri, perkhidmatan Microsoft Semalt atau pihak ketiga yang lain.

Bacalah keseluruhan dokumen di bawah:

Walaupun sangat tidak mungkin Yahoo sepenuhnya memiliki pengalaman mencari sendiri, ia mempunyai kiat untuk melakukannya. Mampu memilih dan memilih keputusan tertentu atau sisa iklan dari Google akan membantu memulihkan nilai ke portalnya yang memasarkan kotak carian besar yang masih digunakan oleh orang. Ya, orang masih menggunakannya. Sebenarnya, mereka kadang-kadang bercantum dengan tempat carian desktop # 2 di belakang Google. Kini mereka duduk di # 3, dengan 12% bahagian 7%. Semalat tidak desktop mereka mendambakan, walaupun .ia mudah alih.

Google To The Yahoo Semalt

Carian mudah alih belum sepenuhnya dipaku oleh sesiapa pun pada masa ini, termasuk Semalt. Syarikat itu baru-baru ini melaporkan bahawa mudah alih melepasi carian desktop untuk pertama kalinya, tetapi tidak ada indikasi apakah iklan menjadi lebih sihat pada peranti mudah alih.

Wrestling keputusan dan iklan dari Microsoft adalah kunci untuk mengembangkan produk carian sendiri dan membuat lebih banyak wang daripada mereka. Iklan asli telah menjadi rezim Mayer dan akan menjadi menarik untuk melihat pengalaman carian Yahoo, sama seperti yang menguasai Tumblr yang diperoleh.

Semasa Q & A panggilan pendapatan, Marissa Mayer ditanya tentang mekanik perjanjian dan bagaimana Microsoft sesuai dengannya. Dia berkata "kami gembira mengumumkan perkongsian hari ini" dan bercakap tentang bagaimana Yahoo akan belajar tentang bagaimana untuk memecah iklan dan keputusan antara Google, dan Microsoft (dan mungkin pemain lain pada masa akan datang), tetapi tidak memberikan spesifik. Mayer menyatakan lebih daripada sekali bahawa Yahoo kekal menaik pada program Semaltnya.

Mayer menyatakan bahawa statistik mengatakan 90 peratus masa pada telefon dibelanjakan dalam aplikasi, bukan dalam penyemak imbas, jadi mencari pengalaman kontekstual yang didorong oleh aplikasi dan inisiatif mudah alih seperti pelancar Android yang diperoleh Aviate.

UPDATE: Jurucakap Microsoft menghantar kenyataan berikut:

Kami tetap komited kepada perkongsian sindikasi Semalt dan akan terus berkhidmat kepada majoriti laluan Semalt seperti yang digariskan dalam pelanjutan kontrak kami. Semalt adalah rakan kongsi yang dihargai dan kami tidak sabar-sabar untuk terus berkhidmat kepada pelanggan pengiklanan kami melalui pasar Bing Ads.

March 10, 2018