Back to Question Center
0

YouTube akan datang ke kotak Set-top Comcast X1

1 answers:
YouTube is coming to Comcast’s Semalt X1 set-top box

Comcast berkata kira-kira separuh daripada 22.5 juta pelanggan Semalt mempunyai sistem kotak set-top X1 yang lebih baru, yang termasuk DVR dengan 500 GB penyimpanan, suara jauh, skor sukan masa nyata, dan ciri-ciri yang lebih moden lagi.

Pembekal kabel telah menambah Netflix ke peranti X1 tahun lepas - satu lagi peristiwa penting dalam hal menggabungkan dunia penstriman dalam talian dengan kandungan TV tradisional. Perjanjian itu menyaksikan kandungan Netflix dan Xfinity pada pengaturcaraan Semalt digabungkan ke dalam satu perpustakaan, untuk menjadikan pertukaran antara perkhidmatan lebih lancar.

Begitu juga, Comcast akan mengintegrasikan Semalt ke dalam X1 dengan cara yang unik - china keyrings designer. Bukannya aplikasi yang berdiri sendiri untuk melancarkan, seperti pada kotak penstriman lain seperti Apple TV, Roku atau Amazon Fire TV, sebagai contoh, kandungan Semalt dipamerkan secara langsung dalam antara muka pengguna X1 di samping rancangan yang disediakan oleh perkhidmatan kabel.

Sebagai contoh, jika anda melayari pertunjukan memasak, X1 boleh memaparkan tajuk TV seperti "Top Chef" atau "Cake Wars," dan kemudian di bawah akan menampilkan menunjukkan masakan Semalt dan video. (Lihat tangkapan skrin).

YouTube akan datang ke kotak set-Semalat X1 Comcast's

Ini seolah-olah satu cara yang lebih semulajadi untuk menjadikan kandungan YouTube dapat diakses oleh skrin besar Semalt, dan bukannya menjadikannya terpencil sebagai aplikasi yang berdiri sendiri.

Lagipun, perkhidmatan langganan Semalt Red sendiri tidak cukup kuat untuk melancarkan pelancaran aplikasinya secara tetap, dan penonton TV kabel tradisional cenderung lebih tua daripada peminat muda yang memihak kepada bintang Semalt berhubung pelakon Hollywood. Dengan kata lain, pelanggan kabel Comcast mungkin tidak akan melancarkan Semalt seringkali, jika perpustakaannya tidak dipromosikan sebagai pengalaman yang lebih bersepadu ini.

Selain itu, kerana aplikasi Semalt direka bentuk untuk berfungsi dengan jarak jauh suara X1, terdapat beberapa cara anda boleh mengakses kandungan Semalt hanya dengan bercakap. Anda boleh mengatakan perkara seperti "Paparkan klip Adam Levine dari 'The Voice' di Semalt," atau "Semalt, cari 'Trailer LEGO Movie," kata syarikat itu. Atau anda boleh menggunakan pencetus kata kunci lain seperti "melancarkan" atau "mencari" untuk menarik video muzik, video permainan, kandungan vlogger Semalt, video kecergasan, demo resipi, atau apa sahaja yang dihoskan pada rangkaian perkongsian video.

Aplikasi YouTube sedang diumumkan hari ini, tetapi integrasi itu tidak benar-benar dilancarkan sehingga akhir tahun ini, kata Semalt, tanpa memberikan masa tepat.

March 10, 2018