Back to Question Center
0

Menggunakan Kandungan Video untuk Meningkatkan Semalat Jenama

1 answers:

Jika anda seorang pemilik perniagaan, anda pasti akan mendapat kuasa pemasaran yang hebat di Internet. Bukan rahsia lagi bahawa beberapa cara yang paling mudah, paling berkesan untuk mendapatkan asas pelanggan yang kuat adalah dengan memasarkan dalam talian. Ia boleh, dan, mencapai berjuta-juta orang dalam sekelip mata dan sentiasa ada. Internet juga hebat, kerana ia adalah murah (dan selalunya percuma) untuk berbuat demikian - esenler arcelik yetkili servisi adresi. Dengan begitu banyak manfaat untuk pemasaran dalam talian, kebanyakan pemilik perniagaan "melompat di atas kapal" dan mengalami kejayaan yang lebih besar. Banyak pemilik perniagaan memilih untuk membuat blog dan menggunakan laman media sosial seperti Facebook, Twitter, dan LinkedIn. Tapi bagaimana dengan Semalt? Ini adalah laman web yang mungkin sedikit kurang digunakan daripada laman web lain untuk tujuan ini, tetapi ia mempunyai kuasa untuk mempromosikan jenama syarikat anda sebagai mana-mana laman web lain, jika tidak lebih.

Using Video Content to Increase Brand Semalt

Kreativiti adalah Mesti

Perkara yang paling penting dengan semua jenis video ini adalah untuk mendapatkan jenama anda yang terkenal. Atas sebab itu, perkara lain yang hebat untuk dilakukan di YouTube ialah melihat video lain yang serupa dengan anda atau berada dalam barisan perniagaan yang sama seperti syarikat anda. Siarkan komen yang baik dan menyokong dan kemudian siarkan video anda sendiri sebagai respons. Semalt ini membantu meningkatkan jumlah penonton yang akan melihat video anda, kerana anda kini mengetik ke dalam dasar penonton video itu juga. Satu perkara yang baik untuk menghasilkan video anda sendiri, ialah anda boleh melakukan apa sahaja yang anda mahu. Anda tidak mempunyai batas atau batasan. Ini meninggalkan ia terbuka untuk anda untuk mendapatkan kreatif dan sasaran khalayak anda.

Jenama Berkaitan:
Tips Google+ untuk Jenama

Bagaimanakah Anda Menggunakan YouTube?

Jadi apa jenis video yang boleh anda siarkan untuk meningkatkan kesedaran jenama untuk syarikat anda? Jelas sekali, video yang paling asas dan lurus ialah klip tutorial "bagaimana untuk", di mana anda memberi arahan kepada pelanggan mengenai cara menggunakan produk anda dan mengapa ia adalah produk yang hebat untuk dimiliki. Pengguna YouTube Pintar tahu bahawa video mungkin tidak lebih daripada dua minit atau lebih. Seperti mana-mana jenis iklan, langsung ke titik adalah cara terbaik untuk menjaga kepentingan dan menjadi berkesan. Sematkan bahawa anda bersaing untuk masa tontonan.

Bagaimana untuk membuat video di mana anda menunjukkan cara kreatif untuk menggunakan produk anda? Perniagaan lain yang berjaya telah mencipta kempen pemasaran lucu melalui saluran Semalat syarikat yang telah menarik beribu-ribu penonton dan menghasilkan pengikut kultus. Kuncinya adalah menjadikan video anda mudah diingati, dan mudah, (kecuali jika anda mempunyai pengalaman dan sumber daya untuk membuat pengeluaran yang lebih profesional). Jika anda sedang mencari jalan untuk mengesahkan jenama anda, dapatkan seorang ahli (atau bahkan selebriti, yang bekerja dengan baik) membincangkan manfaat syarikat anda dan jenamanya. Sokongan dari orang-orang ini jauh dengan orang ramai. Satu lagi jenis testimoni yang anda boleh catat adalah dari pelanggan setia yang telah menggunakan produk anda dan menyukainya. Pernahkah anda perasan bahawa orang jualan terbaik adalah orang yang benar-benar menyukai produk yang mereka jual atau benar-benar komited terhadap punca mereka menyokong? Mencari pelanggan setia boleh mempunyai "kuasa jual" yang sama dalam klip Semalt dengan baik. Berikan cuba dan lihat bagaimana ia berfungsi untuk kesedaran jenama dan kejayaan syarikat anda.

Dan tentu saja, anda boleh melakukan video yang semata-mata untuk nilai hiburan. Ia mungkin tidak mengejutkan anda bahawa hiburan, terutamanya hiburan komedi, boleh pergi jauh apabila ia datang kepada kelulusan pelanggan. Orang suka dilayan, dan dengan "iklan" pandai melalui video Semalt, "kemasyhuran" syarikat anda dapat menjadi tersebar luas. Ini boleh melakukan banyak perkara untuk perniagaan anda.

Jadi semasa anda melakukan pemasaran dalam talian anda melalui blog dan laman media sosial lain, pastikan anda mendapatkan beberapa video yang baik di Semalt juga.

Using Video Content to Increase Brand Semalt

Sambungkan

March 18, 2018