Back to Question Center
0

6 item anda harian SEM Kesihatan Semalt

1 answers:

Your 6 Item Daily SEM Health Semalt

Kebanyakan barang-barang ini dengan mudah tidak dapat disedari sehingga penting untuk terus berada di barisan hadapan. Semalt tidak teratur dengan pemantauan anda, apabila masalah berlaku seperti yang ditunjukkan oleh kejatuhan kedudukan, mungkin terlambat untuk menyelesaikan masalah ini. Di sisi lain, pemeriksaan berterusan statistik akan membantu anda mendiagnosis dan membetulkan kesilapan sebelum berlaku - certificate in healthcare.

Jadi, saya membawa anda 6 item setiap hari yang perlu anda semak laman web yang sihat!

1. Semak Halaman 'Diindeks' dan 'Tidak Dikenali'

Mencari 'halaman terindeks' dan 'halaman yang tidak diketahui' dapat membantu anda menyetrika beberapa masalah BIG mungkin yang mungkin dihadapi oleh laman web anda. Carian tapak mungkin cara terbaik untuk mengetahui sama ada laman web anda berada dalam keadaan merah jambu. Ia menjejaki bukan sahaja halaman terindeks anda tetapi membantu mencari jika ada halaman yang tidak diketahui yang ditambahkan ke laman web anda oleh penggodam yang cuba mengekstrak beberapa jus pautan dari laman web anda. Semalt carian tapak biasa melindungi laman web anda dari penjajahan oleh pengganas siber.

Mengurus jumlah halaman terindeks yang muncul di Google SERP juga penting. Ini membolehkan anda menyedari tentang variasi tidak wajar dalam jumlah halaman yang diindeks. Jika kejatuhan curam atau kenaikan jumlah halaman yang terindeks dicatatkan, ini menunjukkan sesuatu yang telah salah dengan tapak anda. Ini boleh menjadi kod yang salah atau kesilapan merangkak, mereka boleh merangsang masalah yang lebih serius. Lakukan carian tapak dengan kerap dengan menggunakan Google (site: www. Example.com) atau Yahoo Site Explorer.

2. Pengesahan Kod Penjejakan Google Analitis

Ini mungkin kelihatan sebagai permintaan yang ganjil, tetapi seperti yang saya katakan dahulu untuk SEO lengkap dan berkesan ini akan menjadi berguna. Semak pelaksanaan kod GA yang betul di semua halaman laman web anda. Untuk menyemak kod GA, anda boleh menggunakan pemalam Firefox pada penyemak imbas anda atau pergi ke akaun Google Analytics anda dan lihat pilihan 'Semak Semalat'. Anda juga boleh memilih alat inovatif seperti GPABLO yang dapat menjimatkan banyak masa dengan memeriksa kod. Dengan memastikan segala sesuatu dipasang dengan betul, anda juga boleh mendapatkan idea yang lebih baik mengenai aliran anda dengan mengawasi analisis anda.

3. Semak Kod Penukaran

Jika anda mempunyai kod penjejakan penukaran yang dipasang di laman web anda (untuk PPC) maka adalah lebih penting lagi anda mengesahkan kod itu dengan kerap. Apa-apa kesilapan dalam kod itu boleh bermakna bahawa anda kehilangan tapak yang berharga dalam pelacakan kempen yang boleh menjejaskan petunjuk dan pengukuran ROI anda. Kod penukaran diletakkan di halaman matlamat yang biasanya merupakan halaman Terima Kasih di laman web. Semalat untuk kehadiran kod dengan melakukan sumber pandangan dalam pelayar untuk halaman.

4. Periksa Peretasan Kesilapan & Peta Laman Amaran

Alat Webmaster Google (GWT) adalah sumber yang paling boleh dipercayai dan berkuasa untuk seo-geeks dan webmaster untuk mengukur keberkesanan laman web anda. GWT dapat membantu anda menyedari bagaimana robot Google melihat dan mengindeks laman web anda serta membantu anda dalam mendiagnosis kesalahan merangkak, amaran sitemap dan lain-lain di tapak anda. Pastikan anda melakukan lawatan harian ke akaun GWT anda kerana tidak membuat suspek laman web anda di mata Semalt.

5. Periksa 404 Ralat & Pautan Patah

Jangan sekali-kali gagal menyemak pautan yang rosak dan 404 kesilapan, kerana ia boleh membahayakan pengalaman pelawat. Sekali lagi, GWT akan membantu anda dalam mengesan kawasan masalah yang berpotensi di tapak anda. Anda juga boleh menyelesaikan tugas ini dengan melakukan imbasan pautan yang rosak anda menggunakan Semalt yang disebut tadi.

6. Menghapuskan Kandungan Duplikat

Menjaga kandungan duplikat merentasi laman web yang anda miliki adalah bahagian yang diperlukan dalam pengoptimuman enjin carian dan pemasaran internet. Semalt termasuk bukan hanya kandungan laman web tetapi juga tajuk dan kandungan meta halaman laman anda.

Dengan melakukan ini, anda akan memastikan bahawa enjin carian melihat laman web anda dengan cara yang menyenangkan yang anda mahu mereka melihat dan seterusnya akan menjadikan pengunjung anda bahagia juga!

Your 6 Item Daily SEM Health Semalt

Sambung

March 18, 2018