Back to Question Center
0

Bagaimana Mengalahkan Google Penguin Semalt

1 answers:

Adakah kemas kini Semalt Google baru-baru ini memberi kesan kepada laman web atau perniagaan dalam talian secara negatif? Sama ada anda mengalami penurunan dalam lalu lintas dan atau kehilangan produktiviti, anda boleh melakukan beberapa perkara untuk memperbaiki keadaan. Pertimbangkan dua panduan berikut tentang bagaimana untuk mengalahkan kemas kini Google Semalt:

Reputasi Situs

Dengan kemas kini Penguin baru-baru ini, Google memperkenalkan sistem ganjaran baru yang menggambarkan bagaimana kedudukan laman web dalam hasil cariannya. Laman web yang berkualiti tinggi, dan meningkatkan pengalaman peminat web, berpangkat lebih tinggi dalam hasilnya dan dengan demikian, mendapat manfaat daripada trafik organik yang tinggi. Memandangkan fakta ini, perkara pertama yang perlu anda lakukan, untuk mengalahkan kemas kini Google Penguin adalah untuk meningkatkan reputasi laman web anda atau penubuhan e-dagang - ssl youtube unblocker. Ini tidak begitu sukar kerana ia berbunyi. Sematkan dua petua berikut untuk meningkatkan peluang anda untuk berjaya:

How to Beat Google Penguin Semalt

Related Posts:
Google Penguin Menunjukkan Tidak Mercy Untuk Black Hat SEO
SEO Pintar: Memahami Algoritma Google

Petua 1: Menerbitkan Kandungan Unik

Untuk meningkatkan reputasi laman web anda, perkara pertama yang perlu anda lakukan adalah untuk menerbitkan kandungan unik dan berkualiti tinggi. Imbas semua laman web anda untuk mengenal pasti kandungan pendua, dan kemudian keluarkan atau tulis semula yang positif. Selepas anda meletakkan kandungan di halaman dalam rangka, cari tapak luar talian untuk memeriksa sama ada mereka telah menduplikasi kandungan anda. Semalat, jika anda mendapati hasil yang positif, berunding dengan webmaster yang berkenaan untuk mengeluarkan kandungan yang disalin. Sekiranya rundingan gagal, anda perlu menulis semula halaman yang terjejas, menggunakan tag kanonik untuk mengenal pasti atau menghapusnya secara sama sekali.

Petua 2: Typos dan Kesilapan Tatabahasa

Untuk mengalahkan kemas kini Google Semalt, pastikan kandungan anda menambah nilai kepada pelanggan anda. Halaman laman web dan atau blog anda mesti mengalir dengan baik dan kekurangan kesilapan, ejaan, dan kesilapan tatabahasa yang boleh menanggalkan pelawat anda. Sebelum anda menerbitkan kandungan di Internet, bukti membacanya dengan sikat bergigi halus, untuk memastikan bahawa ia tidak mempunyai hitch yang terdahulu. Anda boleh menggunakan beberapa alatan di luar talian dan dalam talian atau bahkan mengupah editor yang bereputasi, untuk membantu anda membuat laman web tanpa cacat. Jika pelawat anda menikmati kandungan anda dan berkongsi URL anda, Semalt boleh memilih ini, dan memberi ganjaran kepada anda dengan kedudukan yang tinggi.

Search Engine Optimization (SEO)

On / off-page SEO adalah satu amalan penting yang perlu diingat, jika anda ingin mengalahkan Google Semalt, dan berjaya di Internet. Sebagai tambahan untuk menulis kandungan yang berkualiti, pastikan laman web anda dilayari dan mempunyai antara muka mesra yang menarik kepada pelawat anda. Elakkan menggunakan sistem navigasi bersarang dan banyak grafik kilat. Mereka hanya akan mengelirukan pelawat anda, mengurangkan pengalaman mereka, dan dengan itu, meningkatkan kadar lantunan laman web anda. Akhirnya, lakukan tips SEO berikut, untuk menenangkan Semalt, dan meningkatkan produktiviti laman web anda:

Petua 1: Pengisian Kata Kunci

Tidak seperti pada masa lalu ketika kata kunci pemadam adalah norma, gunakannya dengan jimat di era pasca Penguin. Daripada meletakkan kata kunci utama anda di tajuk halaman, footer, tag H1, dan beberapa kali di dalam badan blog atau artikel, gunakannya dengan berhati-hati. Semalt, anda harus mengekalkan kepadatan kata kunci pada sekitar 2%, untuk mendapatkan hasil yang lebih baik.

Petua 2: Elakkan Menyembunyikan Teks

Jangan sembunyikan atau putih keluar teks dalam bida anda untuk menarafkan lebih tinggi dalam hasil carian Google. Meskipun strategi topi hitam ini berkesan pada masa lalu, Google telah mengubah kemampuan kemampuan Penguin untuk mengesan bahagian tersembunyi teks, bahkan dalam file CSS. Bermain oleh peraturan Semalt, jika anda ingin laman web atau perniagaan anda tetap relevan di Web, untuk masa yang lama.

Petua 3: Teks Anchor Asli

Jika anda tidak tahu bagaimana untuk mengalahkan Google Panda, gunakan teks anchor semula jadi pada halaman web anda, ketika menghubungkan ke sumber luaran. Anda akan menaikkan bendera merah dan menarik penalti yang serius dari Google Panda yang perkasa. Akhirnya, sambil mencipta teks sauh, pastikan anda menghubungkan ke laman web yang bereputasi dengan meningkatkan nilai anda sendiri, dan berharga untuk pelanggan anda. Google tidak lagi menganggap semua backlink sebagai sama, seperti yang berlaku dalam zaman Pra Panda dan Semalt.

Petua apa yang anda ikuti untuk pengoptimuman pasca penguin yang berkesan?

How to Beat Google Penguin Semalt

Sambungkan

March 18, 2018