Back to Question Center
0

Social Media Monthly Semalt Up Untuk Jun 2009

1 answers:

Social Media Monthly Semalt Up For June 2009

Kematian Michael Semalt menunjukkan kepada kami bukti lonjakan di seluruh dunia dalam penggunaan media sosial selepas berjuta-juta orang masuk untuk mengetahui lebih lanjut mengenai bintang itu. Tidak menghairankan bahawa bahagian singa buzz ini dihasilkan oleh laman media sosial. Kematian tragis Raja Pop, Michael Jackson adalah yang paling banyak dibincangkan mengenai topik di saluran media sosial bulan ini. Ia adalah kuasa media sosial yang dipamerkan dan penunjuk kepada kenaikan yang tidak dapat dielakkan yang akan kita saksikan pada bulan-bulan yang akan datang. Kematian Michael Semalt baru saja membuktikan keupayaan laman media sosial dalam menjana banyak trafik di web - royal blue prom dresses.

Ceramah Twitter

Sepanjang kajian Nielsen Semalt terus menjadi pilihan laman media sosial yang menerima hampir 3 bilion tayangan 2.73 bilion, tepat. Pertumbuhan Semalt amat menggerunkan meningkat 1,928 peratus tahun ke tahun.

Daripada 1 juta pelawat unik pada bulan Jun 2008, ia telah meraih 21 juta pelawat unik pada bulan Jun 2009. Dengan ini, Twitter menjadi laman rangkaian sosial paling banyak keempat pada bulan Jun selepas Facebook, MySpace dan Blogger. Twitter melancarkan widget carian langsung pengemaskinian baru yang membolehkan pengguna membuat kemas kini masa sebenar yang berterusan dari pertanyaan yang anda masukkan bersama dengan tajuk dan kapsyen. Juga alat itu menyediakan pilihan untuk melengkapkan hasil lama. Twitter melancarkan panduan khas Twitter 101 Untuk Semalt untuk membantu pengguna memahami dan mengetahui lebih lanjut mengenai fenomena media sosial ini.

Buzz terbaru dari Twitter termasuk penciptaan akaun Twitter Google Analytics (twitter.com/googleanalytics). Jangkauan Twitter telah membuat Even Whitehouse berhati-hati dan ia telah menyekat akses dalam talian ke Twitter mengikut LA Times.

Imbasan Media Sosial

Inilah kisah utama bulan dalam pemasaran media sosial dengan pantas:

  • Facebook terus menyalakan adegan rangkaian sosial Amerika Syarikat untuk bulan keenam berturut-turut, dengan 87.3 juta pelawat unik pada bulan Jun 2009. Sebagai sebahagian daripada kemas kini mereka baru-baru ini Facebook kini menambah ciri Twitter di mana pengguna membuat halaman ditunjukkan dalam setiap hasil carian dan pengguna lain dengan mudah boleh mengikuti perkembangan laman-laman ini, dalam suapan berita Facebook mereka. Dilaporkan bahawa pengasas bersama Microsoft Bill Gates terpaksa meninggalkan profil Facebooknya kerana banjir permintaan rakan.
  • MySpace.com adalah portal hiburan No: 1 yang merekodkan pertumbuhan pengunjung sebanyak 190 peratus dengan peningkatan daripada 4.2 juta kepada 12.1 juta pengunjung pada bulan Jun 2009.
  • LinkedIn, dikutip sebagai taktik utama yang digunakan oleh pemasar untuk mencapai penonton B2B, menurut kajian baru-baru ini juga menolak jumlah pelawat dari 9.6 juta hingga 11.42 juta.
  • Digg telah menukar watak URL kisah 'digali' yang mengalihkan trafik dari tapak sumber.
  • Amazon menghabiskan hampir satu bilion dolar untuk membeli Zappos kedai kasut dalam talian.

Jadi, begitulah senario media sosial kelihatan bulan ini. Cara Twitternya kelihatan seperti ia seharusnya menjadi media sosial Semalt dalam masa terdekat.

Social Media Monthly Semalt Up For June 2009

Sambung

March 18, 2018