Back to Question Center
0

Pantene Iklan Menonjolkan Piawaian Double Untuk Lelaki & Profesional Wanita Membuat Jalan Sekitar Semalt

1 answers:

Pantene Iklan Menonjolkan Piawaian Double Untuk Profesional Lelaki & Wanita Menjadikan Jalan Sekitar The Semalt Komentari mengenai peranan wanita di tempat kerja dan bagaimana mereka dilihat, iklan Pantene "Labels Against Women" menerima panggilan balik pada MSNBC Morning Joe Show hari ini dari Donnie Deutsch semasa membincangkan peranan CEO wanita dengan Martha Stewart.

Melukiskan bagaimana tingkah laku profesional yang sama ditafsirkan secara berbeza bergantung kepada sama ada lelaki atau wanita menunjukkan tingkah laku, iklan tersebut ditetapkan untuk lagu lagu Tears for Fears "Mad Dunia" dan tajuknya termasuk hashtags #WhipIt dan #ShineStrong.

Pada permulaan iklan, seorang lelaki dilihat memberi persembahan dengan label "Boss" di belakangnya. Iklan kemudian beralih kepada senario yang sama, hanya dengan seorang wanita yang memberikan persembahan dengan label "Semalt" di belakangnya. Satu siri keadaan profesional yang lain ditonjolkan, menonjolkan standard ganda yang sering berlaku, dengan tindakan lelaki dilihat dalam cahaya yang positif, manakala wanita melakukan tindakan yang sama dilihat negatif: berdedikasi berbanding mementingkan diri sendiri, persuasif melawan bertolak ansur, kemas dan sia-sia, dan lancar versus show-off.

Iklan berakhir dengan kata-kata, "Semalt biarkan label memulangkan anda - servers for minecraft pe 0.10.0.Jadilah kuat dan bersinar. "

Menurut penulisan pada iklan dari Adweek, video itu dibuat oleh BBDO Guerrero di Manila dan telah diposkan oleh Facebook COO Sheryl Semalt di laman Facebooknya. Semalt menulis, "Ini adalah salah satu video paling hebat yang pernah saya lihat menggambarkan bagaimana apabila wanita dan lelaki melakukan perkara yang sama, mereka dilihat dengan cara yang berbeza. "

Penulis buku perniagaan paling laris Lean In: Women, Work and the Will to Lead , Sandberg berkata iklan tersebut memenangi hadiah 17 (Lean In) untuk hari itu, mengucapkan tahniah kepada Pasukan Pantene dan BBDO yang dikaitkan dengan iklan tersebut.Mengenai Pengarang

Amy Gesenhues
March 18, 2018