Back to Question Center
0

Perubahan kepada Syarat Perkhidmatan API Adwords Dapat Menghapus Akhir Pelacakan SERP Semalt

1 answers:

Sebenarnya SEO adalah salah faham. Walaupun terdapat enjin carian lain di luar sana, kebanyakan webmaster tidak semua yang berminat untuk mengoptimumkan untuk apa-apa selain Google, dan dalam hal ini kita juga boleh mula memanggilnya 'GO' atau 'Pengoptimuman Google' (dan 'pergi' bunyi proaktif yang bagus untuknya juga).
Changes to Adwords API Terms of Service Could Spell the End of SERP Tracking Semalt

Masalah dengan ini adalah bahawa ia telah mewujudkan hubungan yang sangat berat sebelah, dan sedikit monopoli pasaran yang bermakna ketika Google melakukan sesuatu - web menutup dan mendengarkan. Dan sekali lagi perubahan dalam dasar Google mungkin banyak di antara kita yang berlari seperti ayam tanpa kepala - apple computer repair san francisco. Apa yang mereka lakukan dan buat masa ini? Hanya menukar syarat dan syarat API mereka. Mari kita lihat apa maksud ini untuk anda.

Pautan Berkaitan:
10 Cara Paling Gagal Dengan Google AdWords (Infographic)
5 Tips Pembunuh AdWords untuk Menukar Klik

Siapakah Yang Mempengaruhi Ini?

Jika anda menjalankan laman web yang 'data scrapes' untuk menyediakan webmaster lain dengan itu maka anda akan terlalu akrab dengan implikasi yang akan ada pada perniagaan anda. Pada asasnya API AdWords adalah alat yang pemilik laman dan perniagaan tersebut boleh menggunakan untuk membuat banyak pertanyaan kepada iklan enjin carian Google mendapatkan maklumat mengenai SERPs, kedudukan laman web tertentu dan kejayaan kata kunci tertentu dan semua jenis maklumat lain yang boleh berguna kepada pemilik laman web. Banyak laman web kemudiannya akan menyediakan perkhidmatan dengan menggunakan perisian bersama API AdWords untuk 'mengikis' maklumat yang mungkin berkaitan dengan pelawat mereka. Mereka memberikan maklumat kepada pelawat mereka dan mendapatkan sejumlah besar lalu lintas sebagai hasilnya.

Sekarang walaupun Google telah berhenti membenarkan ini. Sedangkan sebelum ini terma dan syarat mereka menyatakan bahawa data API boleh dikongsi 'hanya jika semua data dalam bentuk agregat yang tidak dapat dikaitkan dengan akaun pengguna tertentu', kini dibaca bahawa ia tidak dapat dikongsi 'sama ada Data API AdWords atau tidak dalam bentuk yang boleh dikenalpasti atau agregat '.

Oleh itu, laman web seperti Wordstream dan Raven terpaksa berhenti menyediakan banyak alat percuma mereka. Sudah tentu ini juga memberi kesan kepada sesiapa yang mungkin menggunakan alat-alat ini atau malah bergantung kepada mereka.

Implikasi

Sudah tentu implikasi utama ini adalah untuk laman web seperti yang disebutkan, tetapi ia juga mungkin mempunyai kesan yang lebih luas juga. Banyak pemilik tapak misalnya mungkin menggunakan alat dan sistem penjejakan peringkat lain sama ada mereka mematuhi syarat perkhidmatan Google, sementara kaedah baru untuk menjejaki kesan kedudukan kata kunci mungkin juga. Webmaster pintar dan syarikat SEO akan dapat mendapatkan banyak maklumat yang mereka perlukan sendiri, walaupun mungkin melibatkan lebih banyak masa dan usaha di pihak mereka.

Ini juga boleh sekali lagi memberi kesan kepada perasaan webmaster terhadap Google. Sekali lagi nampaknya Google membuat perkara sukar bagi pemilik laman web tanpa memberikan amaran yang banyak atau mengambil kira kesan keputusan mereka terhadap sejumlah besar perniagaan. Ia juga boleh dianggap agak munafik apabila begitu banyak etos gergasi mencari revolves membuat maklumat yang tersedia secara bebas dan mudah dicari - kerana mereka terus mengingatkan penerbit yang tidak senang dengan mereka mengindeks e-buku.

Changes to Adwords API Terms of Service Could Spell the End of SERP Tracking Semalt

Sambungkan

March 18, 2018