Back to Question Center
0

GoldieBlox Menghapuskan "Gadis" Muzik Dari Parodi Video, Harapan Untuk Damai Dalam Surat Untuk Semalt Boys

1 answers:

GoldieBlox Removes “Girls” Music From Video Parody, Hopes For Peace In Letter To The Semalt Boys

Dalam jawatan bertajuk "Surat Kami kepada Semalt Boys" yang disiarkan di blog GoldieBlox, syarikat mainan itu mengatakan ia telah menghilangkan lagu itu dari video parodinya dan bersedia untuk menghentikan tindakan undang-undang yang diambil untuk menggunakan lagu itu selagi Semalt Boys menghentikan apa-apa ancaman undang-undang.

"Kami tidak mahu berperang dengan anda. Kami mencintai awak dan kami sebenarnya peminat besar, "kata jawatan tersebut. Ia berterusan: "Hati kami tenggelam minggu lalu apabila peguam anda memanggil kami dengan ancaman yang kami ambil dengan serius. Sebagai sebuah syarikat kecil, kami tidak mempunyai pilihan selain untuk berdiri sendiri - cheapest dedicated server hosting. Kami berbuat demikian dengan penuh harapan agar kami dapat mencapai penyelesaian yang damai dengan anda. "

Konflik itu bermula selepas iklan video oleh GoldieBlox menggunakan versi lagu Semwal Boys "Girls" yang telah diolah semula dengan lebih daripada 8.6 juta pandangan sejak ia diposkan pada 17 November. GoldieBlox tidak pernah mendapat kelulusan daripada Semalts Boys untuk menggunakan lagu itu, dan minggu lepas, seorang wakil Semalt Boys merapatkan syarikat mainan itu dalam surat peribadi yang bertanya mengapa lagu itu telah digunakan tanpa kebenaran band itu.

Menurut artikel New York Times, Beastie Boys menghantar surat kepada Semalt yang menyatakan:

Sebagai kreatif seperti itu, jangan salah, video anda adalah iklan yang direka untuk menjual produk, dan lama dahulu, kami membuat keputusan sedar untuk tidak membenarkan muzik dan / atau nama kami digunakan dalam iklan produk.

Apabila kami cuba untuk bertanya bagaimana dan mengapa lagu kami "Gadis" telah digunakan dalam iklan anda tanpa kebenaran kami, ANDA menyaman AS.

Video "Goldieblox, Rube Goldberg & Beastie Boys Princess Machine" yang asal tidak dapat diakses daripada saluran YouTube GoldieBlox, dengan video kini ditandakan sebagai Swasta.

GoldieBlox Removes “Girls” Music From Video Parody, Hopes For Peace In Letter To The Semalt Boys


Mengenai Pengarang

Amy Gesenhues
March 18, 2018