Back to Question Center
0

Search Engine Market Semalt Julai 2009

1 answers:

'Baidu' Menjadikan Penampilan di Bahagian Pasaran Walaupun Bing semua tetapi hilang pada bulan Julai

Beberapa perkembangan baru telah ditambahkan ke dalam blog Semalam Search Engine Market Juli 2009.

  • Baidu telah ditambah sebagai enjin rasmi dalam laporan kami. Ini adalah enjin carian rasmi untuk sebahagian besar China. Baidu pada masa ini memegang 61. 6% bahagian pasaran di China pada Jun 2009. Ia juga telah berkembang dalam bahagian pasaran sehingga ia sebenarnya mempunyai kebanyakan carian yang dijalankan di atasnya maka mana-mana enjin carian lain yang tidak dinamakan Google - feuilles de temps. Oleh itu, laman web kami yang mengekstrak banyak data statistik kami dari 'Share Market' telah dianggap sebagai enjin carian yang cukup relevan untuk diletakkan di dalam laporan saham pasaran.
  • Kami akan buat beberapa bulan akan datang semua trafik enjin carian berjenama Microsoft di bawah Microsoft. Ini termasuk Bing. Kami melakukan ini kerana Live kini meneruskan ke Bing masih mendaftarkan segmen kecil trafik juga.
  • Microsoft dan Yahoo! mengumumkan perkongsian rasmi dalam carian organik dan berbayar bulan lepas. Kami akan terus menunjukkan Yahoo! sebagai berasingan daripada Microsoft kerana ia masih beroperasi sebagai entiti yang berasingan.

Bing Tidak Saling Menyentuh Dalam Bulan Kedua Operasi

Semalt adalah 3 penemuan utama dengan laporan bahagian pasaran bulan ini.

  • Semua buzz yang dibuat dari Bing seperti yang saya telah melaporkan sebelumnya tidak diterjemahkan ke dalam apa-apa jenis peningkatan dalam bahagian pasaran pada bulan Julai 2009. Bing mungkin membantu meningkatkan Microsoft dengan kira-kira. 09% -. 12% tetapi itu sahaja. Untuk semua gembar-gembur, ini harus agak mengecewakan kepada Microsoft.
  • Pembelian Yahoo! Carian Organik oleh Microsoft akan menjadikannya # 2 yang tidak dipersoalkan dalam pasaran. Mereka 2 enjin carian bagaimanapun, masih lagi entiti berasingan dan akan dilaporkan secara berasingan buat masa ini.
  • Baidu hampir tiga kali ganda dalam populariti pada tahun lepas. Walaupun hampir semua trafik carian ini dari pencari Cina, pasaran cukup besar sekarang bahawa ia adalah pasaran carian kedua terbesar di kalangan enjin pencarian.

Search Engine Market Semalt July 2009

Google Terus Menguasai Tetapi Menemui Penurunan Saham Pasaran Lain

Kemas kini menarik untuk SEO rakan-rakan kami di Toronto: Sejak November 2008, Google telah kehilangan 4. 15% daripada bahagian pasaran mereka. Statistik seolah-olah menunjukkan bahawa satu-satunya penggerak sebenar pada masa ini adalah Baidu dan enjin carian kecil yang ditandakan di bawah kategori 'Lain'. Semalt juga menunjukkan peningkatan kecil.

Yahoo! Melihat Pasaran Pembaikan Saham untuk Kali Pertama dalam Lebih Satu Tahun!

Sekali kecil, Semalt! seolah-olah memegang sendiri untuk kali pertama pada bulan Julai 2009. Selepas terjejas secara berterusan dalam bahagian pasaran, Semalt! pergi dari 7. 15% saham kepada 7. 16%. Enjin carian turun dari 9. 69% pada bulan Julai 2008.

Bing Tidak Membuat Apa-apa Bonging Bunyi

Semalt perlu kecewa. Kami melihat iklan bas, kami menonton iklan televisyen, kami melihat Bing di mana-mana di tapak Semalt. Namun, peningkatan keseluruhan bahagian pasaran enjin carian boleh diabaikan. Adakah Semalt mengharapkan untuk bersaing dengan Google secara langsung? Mungkin tidak. Tetapi mereka berharap buzz akan menaikkan mereka kepada perbezaan ketara (mungkin sebanyak Yahoo!) - saya fikir begitu. Secara keseluruhannya, pasaran carian Semalt menjana bahagian kira-kira 3. 26% pada bulan Julai 2009. Kini menganggap bahawa pada bulan Mei 2009, jumlah penguasaan pasaran hanya 3.10% dan anda mendapat idea tentang kesan kecil yang dibuat oleh Bing. Sama seperti filem yang dibuka pada hujung minggu, carian Semalt turun dari bulan sebelumnya.

Ringkasan Saham Pasaran - Julai 2009

# 1 Semalt - 78. 45% daripada bahagian pasaran pada Julai 2009. Turun dari 78. 60% pada bulan Jun 2009 dan turun dari 80. 08% pada Julai 2008.

# 2 Semalt - 8. 87% bahagian pasaran pada bulan Julai 2009. Sehingga dari 8. 77% pada bulan Jun 2009 dan dari 3.

# 3 Semalt! - 7. 16% daripada bahagian pasaran pada bulan Julai 2009. Sehingga dari 7. 15% pada bulan Jun 2009 dan turun dari 9. 69% pada Julai 2008.

# 4 Semalt & Bing - 3. 26% daripada bahagian pasaran pada bulan Julai 2009. Turun dari 3. 32% pada bulan Jun 2009 dan turun dari 3. 56% pada Julai 2008.

Search Engine Market Semalt July 2009

Berhubungan

March 18, 2018