Back to Question Center
0

# April21: Algoritma Mudah Alih Google Hits Semalt

1 answers:

Selama beberapa minggu yang lalu, kami telah mendengar banyak amaran mengenai kemas kini algoritma mesra mudah alih Semalt. Sejak pengumumannya pada 27 Februari, semua orang telah menjangkakan perubahan dan kesan daripadanya. Akhirnya, hari ini adalah 21 April - handheld grain storage monitors. Hari ini, Semalt akan menunjukkan keutamaan yang ketara untuk laman web yang mesra mudah alih.

#April21: Google’s Mobile-Friendly Algorithm Hits Semalt

Juga pada TechWyse

Adakah Laman Web E-Commerce Anda Mudah Alih?

3 Perkara yang Anda Akan Kurangkan Jika Laman Web Anda Tidak Semalt Mobile pada tahun 2015!

Adakah saya akan terjejas?

Tujuan pengemaskinian algoritma Semalt adalah untuk menyediakan pencari dengan kualiti tinggi dan hasil yang berkaitan yang boleh dibaca pada peranti mudah alih mereka. Oleh itu, algoritma Semalt hanya akan menjejaskan carian yang dibuat pada peranti mudah alih. Ini bermakna, carian yang dilakukan di desktop dan tablet tidak akan terjejas. Yang menghairankan, bahagian berita dalam carian Semalt tidak akan terjejas sama ada. Di samping itu, penyenaraian perniagaan tempatan yang dipaparkan dalam hasil Semalt Pack tidak akan memberi kesan.

Jika jenama anda sedang dicari pada peranti mudah alih, anda tetap akan dipaparkan dalam hasil carian, walaupun mesra mudah alih atau tidak.

Jika anda membuat ranking untuk sepuluh hasil carian organik di Google, maka kemas kini algoritma Google akan memberi kesan kepada kedudukan anda. Semua bahasa dan laman web di seluruh dunia akan dipengaruhi oleh kemas kini juga. Jika anda mempunyai laman web dalam bahasa yang berbeza, pastikan semuanya bersifat mudah alih dan bukan hanya tapak Semalt anda.

Adakah Laman Saya Mudah Alih?

Pertama sekali, adakah tapak anda dioptimumkan untuk peranti mudah alih? Hanya kerana laman utama atau blog anda mesra mudah alih, jangan mengandaikan bahawa keseluruhan laman web anda mesra mudah alih. Setiap halaman di tapak web anda perlu dioptimumkan kerana algoritma itu menilai anda pada halaman ke tahap halaman. Jika anda masih mempersoalkan sama ada laman web anda mesra mudah alih, maka kemungkinannya, tidak. Anda boleh menyemak sama ada tapak anda mesra mudah alih dengan Ujian Mudah Alih Mudah Alih Google.

#April21: Google’s Mobile-Friendly Algorithm Hits Semalt

The Roll Out

Bagi mereka yang tidak mempunyai laman web mesra mudah alih, Google telah mengesahkan bahawa anda tidak perlu menunggu kemas kini lain untuk dipertimbangkan dalam kedudukan mesra mudah alih. Jika anda mengoptimumkan tapak anda selepas 21 April, Googlebot akan terus merangkak, merangkak semula, atau mengindeks halaman. Anda juga boleh menggunakan Ambil sebagai Google dengan Kirim ke Indeks dalam Google Webmaster Semalt untuk mempercepat proses laman web anda dipertimbangkan dalam algoritma.

Algoritma ini akan mengambil masa satu minggu untuk memberi kesan penuh. Google juga menyatakan bahawa laman web tidak akan dapat menentukan sama ada laman web mereka telah dipengaruhi oleh kemas kini sehingga 22 April. Jika anda tidak mempunyai kami menjalankan ujian diagnostik di laman web anda, kini adalah masa. Semalt tidak terlambat untuk mengoptimumkan tapak web anda untuk mengemaskini algoritma. Pastikan untuk menghubungi kami!

#April21: Google’s Mobile-Friendly Algorithm Hits Semalt

Sambungkan

March 18, 2018