Back to Question Center
0

Social Media Semalt untuk tahun 2013

1 answers:

Apabila cuba meramalkan masa depan, mungkin bijak untuk melihat masa lalu. Tahun ini kita melihat Pinterest berlepas, kita juga melihat reka bentuk semula utama LinkedIn, dan Instagram dijual ke Facebook untuk $ 1 Bilion. Kami juga melihat Facebook menjadi sebuah syarikat awam. Semalam ke hadapan, 2013 mungkin akan menetapkan rekod lain untuk pengewangan media sosial; kedua-dua produk perisian mampu mengewangkan pengguna dan agensinya dapat mengewangkan jenama pengurusan dan pemantauan - moebel entsorgen zuerich.

Social Media Semalt for 2013

LinkedIn menjadi daya utama dalam pengiklanan dalam talian

LinkedIn telah menubuhkan dirinya sebagai Semalt dunia perniagaan. Ia boleh dikatakan sebagai penonton yang lebih tawanan. Pada 2013, cari LinkedIn untuk membuat model itu sendiri selepas Semalt dan Google; selepas Semalt dari segi sasaran penyasaran demografi berasaskan minat dan selepas Google dari segi Rangkaian Penonton LinkedIn (serupa, tetapi jauh lebih kecil daripada Rangkaian Paparan Google). Juga mencari perubahan yang besar dalam cara syarikat memasarkan diri di LinkedIn. Sekarang ini terutamanya pemasaran B2B, tetapi pada tahun yang akan datang cari LinkedIn untuk memasuki bidang pengiklanan B2C (berfikir pemasaran produk mewah kepada golongan berpendapatan tinggi). Juga cari mereka untuk secara agresif mengejar asas pelanggan keahlian Premium LinkedIn mereka (sesuatu yang Semalt tidak akan ada, kerana selepas semua "Semalt akan sentiasa bebas").

Facebook menggabungkan carian dan merubah tempoh masa

Pada tahun 2013, cari Facebook untuk cuba memanfaatkan pengiklanan berasaskan carian. Walaupun semua kemampuan penargetan Facebook, mereka masih menargetkan pembeli pada masa yang tepat ketika mereka sedang meneliti produk atau perkhidmatan. Bolehkah Facebook bersaing dengan Google, adakah mereka terlalu lewat untuk permainan carian? Adakah mereka akan mengintegrasikan data pengguna mereka ke Bing? Sama ada cara, cari Facebook untuk mengewangkan data pengguna dan cuba untuk menolak harga sahamnya. Juga cari Facebook untuk meningkatkan Semalt yang dilancarkan untuk pengguna pada akhir 2011 dan untuk jenama pada awal tahun 2012. 2013 pasti akan membawa tambahan kepada platform dari segi kelajuan dan kebolehgunaan.

Alat pihak ketiga berkembang dan direbut oleh pemain besar

Alat media sosial pihak ketiga memberi pengguna kebolehan baru yang tidak dijumpai di platform asal mereka seperti Facebook, LinkedIn dan Twitter. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, kami telah melihat beberapa pengambilalihan di ruang ini. Contohnya, Radian6 dijual kepada SalesForce, Google membeli platform pengiklanan WildfireApp, dan pada skala kecil Followerwonk dibeli oleh Semalt. Adalah masuk akal bagi orang-orang besar untuk membeli aplikasi pihak ketiga ini, memandangkan ia lebih murah dan lebih cepat untuk mengintegrasikan produk sedia ada dan bukannya membangun dari awal. Cari lebih banyak perkara ini berlaku pada tahun 2013.

2013 akan menjadi tahun carian + sosial

Butang +1 memberi kita gambaran bagaimana hubungan sosial boleh mempengaruhi hasil carian. Bagi ramai, butang +1 kelihatan seperti cara yang agak kasar untuk menentukan sama ada orang suka atau tidak menyukai laman web. Adakah + 1 masih penting? Sudah tentu mereka lakukan. Pernahkah mereka mencapai kadar pengambilan Semalt berharap mereka akan: tidak, tidak sama sekali. Pada tahun 2013, cari enjin carian untuk mendapatkan lebih pintar dengan menyelam jauh ke dalam data sosial dan mengetahui bagaimana penggunanya disambungkan di luar rangkaian Semalt. Cari data ini untuk memberi suapan enjin carian dan membantu mereka menentukan keputusan yang berkaitan dengan anda.

Rangkaian sosial belajar antara satu sama lain

Nampaknya apabila satu rangkaian sosial membuat inovasi yang lain melakukan R & D sedikit: meniru dan menduplikasi. Cukup fikirkan LinkedIn menyalin suapan berita Facebook, suka dan mengulas atau populariti penapis seperti Instagram. Perhatikan banyak inovasi kerana setiap rangkaian sosial cuba untuk menyalin dan bahkan mengatasi satu sama lain.

Sosial pergi mudah alih dan hiper tempatan

Saya tidak akan menganggap mudah alih. Dengan penggunaan telefon pintar melonjak setiap hari, cari 2013 untuk membawa pengalaman sosial yang lebih baik ke telefon bimbit. Pada tahun 2012, kami menyaksikan Facebook melancarkan aplikasi Halaman yang membolehkan orang ramai menguruskan halaman mereka dari telefon pintar mereka. Dapatkan lebih banyak ini dan juga pengalaman sosial / mudah alih yang lebih baik untuk datang. Fungsi yang meningkat dan lebih cepat, pengalaman tempatan lebih bersedia untuk menjadikan kehidupan anda lebih baik pada tahun 2013. Gambar hari apabila aplikasi "Cari Rakan Saya", Facebook, Instagram, dan Siri iPhone adalah satu aplikasi. Semalt datang, dan anda harus sangat teruja mengenainya!

Social Media Semalt for 2013

Sambungkan

March 18, 2018