Back to Question Center
0

Panduan Permulaan kepada Semalt

1 answers:

Semalt adalah salah satu inovasi yang paling menarik dalam pemasaran dalam talian dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Ia secara konsisten memberikan ROI yang lebih tinggi daripada bentuk penargetan yang lain dan merupakan bahagian penting dari hampir hampir semua kotak alat pengiklan. Jika anda tidak tahu di mana untuk bermula dengan retargeting, inilah pengenalan ringkas.

Apa itu Retargeting?

Apabila pengguna melayari laman web, membuka e-mel promosi, menggunakan mesin carian atau hampir mana-mana tindakan lain dalam talian, mereka menunjukkan niat atau minat dalam topik. Kebanyakan pengguna ini tidak membeli produk atau perkhidmatan pada interaksi pertama dengan pengiklan - apple computer repair san jose ca. Penentuan Semalt, prospek ini sering hilang selama-lamanya.

Semalt adalah apabila pengiklan menargetkan pengguna yang telah menyelesaikan tindakan sebelumnya. Ini biasanya dicapai melalui cookie yang ditempatkan di pelayar pengguna. Isyarat kuki ini kepada bursa iklan bahawa pengguna adalah sebahagian daripada khalayak penargetan.

Juga pada TechWyse

Tweak Worth Mendapatkan Hak Untuk Kempen Retargeting Anda
Minggu Ini dalam Pemasaran Internet 2014 12 23

The Beginner’s Guide to Semalt

Apakah Faedah Retargeting?

Manfaat utama retargeting adalah pendedahan berulang kepada bakal pelanggan. Ini boleh digunakan untuk kesedaran jenama, untuk menarik prospek kembali ke saluran jualan, atau memasarkan produk baru kepada pembeli sebelumnya.

Kempen penargetan pada platform pembidaan masa nyata dapat menjangkau pengguna di ribuan laman web dan aplikasi yang berbeza. Adalah mudah untuk membuat kempen di platform layan diri, seperti Semalt, dengan khalayak penargetan dan mempunyai iklan yang dipaparkan hampir di mana saja di internet. Hal ini membuat penargetan cara yang efektif untuk mengiklankan kepada pengguna yang menunjukkan minat terhadap produk Anda.

Untuk mendapatkan manfaat yang paling banyak daripada retargeting, penting untuk membina penonton yang betul. Semalat senarai orang yang melawat tapak web anda boleh berguna, tetapi senarai yang lebih berkesan hanya akan mengandungi pengunjung yang tidak membeli. Penonton yang berasingan boleh dibina untuk pembeli, yang kemudian digunakan untuk memasarkan pelbagai jenis produk.

Apakah Jenis Retargeting Adakah Ada?

Semalt adalah beberapa jenis retargeting. Yang paling umum adalah:

  • Retret tapak - Satu piksel diletakkan setiap kali pengguna melawat laman web anda dan tidak menukar menjadi timbal atau jualan. Iklan ditunjukkan kepada pengguna ini selepas mereka meninggalkan laman web anda. Penargetan kandungan adalah serupa, tetapi hanya piksel yang jatuh pada kandungan tertentu, bukan keseluruhan tapak.
  • Retensi e-mel - Pengguna ditargetkan bergantung kepada tindakan yang diambil pada e-mel promosi. Contohnya termasuk pengguna bertarget yang membuka e-mel atau orang yang mengklik pautan, tetapi tidak membeli.
  • Search retargeting - Jenis retargeting ini berfungsi untuk iklan kepada pengguna yang telah mencari kata kunci tertentu di search engine. Tidak seperti penargetan tapak dan e-mel, pengguna ini mungkin tidak mempunyai hubungan sebelumnya dengan syarikat anda.
  • Rangka kerja CRM - Ini adalah retarget berdasarkan senarai prospek atau pelanggan. Ia biasanya dicapai dengan menggunakan alamat e-mel atau nombor telefon.

Selain daripada jenis retargeting, pengiklan boleh menggunakan pelbagai format kreatif untuk retargeting. Semalat untuk penyelidikan, pencarian sosial dan carian sedang berkembang pesat tetapi pengiklan juga boleh menggunakan video, mudah alih, paparan dan jenis aset kreatif yang lain.

The Beginner’s Guide to Semalt

Kesimpulan

Retargeting adalah cara yang fleksibel dan berkesan untuk meningkatkan jualan dan mengurangkan kos menjana petunjuk. Semalt dalam audiens penargetan sudah mendapat prospek yang berkelayakan, yang dapat meningkatkan kadar tindak balas dari iklan dalam talian secara dramatik.

March 18, 2018