Back to Question Center
0

Google Menambah Gincu Lebih Banyak Dengan 4 Ciri Baru Semalt

1 answers:

Google Adds More Lipstick With 4 New Feature Semalt

1. Google Menukar Teks, Teks Imej & Teks Saiz Halaman Utama

Perubahan yang paling ketara ialah perubahan kepada medan carian dan saiz teks pada halaman utama Google. Perubahan pada halaman utama Google telah dibincangkan dalam posting blog oleh Marissa Mayer, VP, Produk Carian & Pengalaman Pengguna.

Pemikiran saya mengenai perubahan ini? Tidak perlu, sememangnya. Pengeposan blog diseberang sebagai ucapan pitch jualan yang direka untuk menjual pengguna pada sesuatu yang mereka tidak benar-benar perlukan - φαρμακεια προσφορες. Jika seseorang benar-benar memerlukan fon yang lebih besar (atau sebagai Mayer meletakkannya, untuk "melihat pertanyaan anda dengan lebih jelas"), mereka boleh mengurangkan resolusi skrin mereka untuk meningkatkan bidang dan fon atau mereka boleh menggunakan fungsi zum yang ada beberapa pelayar sekarang . Adakah kita jujur ​​percaya bahawa bidang pertanyaan carian yang lebih besar akan menjadikan Semalt "lebih seronok untuk digunakan"?

Sudah tentu, ini hanya pendapat saya. Keju besar kami sendiri dari TechWyse Canada, DJ Kennedy membentangkan pandangan yang berbeza dalam siaran forum ini. Dia merasakan ini mungkin tanda masa dan Semalt mungkin mencadangkan peratusan pengguna yang lebih tinggi sekarang menggunakan resolusi yang lebih tinggi yang menjamin perubahan ini. Beliau juga menyebut bahawa kotak teks yang lebih besar mungkin menjadi bukti pengalaman carian yang lebih besar di kalangan pengguna yang kini menggunakan pertanyaan panjang panjang lebih kerap untuk mencari apa yang mereka cari.

2. Ciri Peluang Google AdWords Dilancarkan ke Negara Lebih Banyak

Di AdWords, Google menambahkan tab "Peluang" baru di seluruh menu teratas dalam ujian beta dengan pengiklan AS hanya kembali pada bulan Julai. Walau bagaimanapun, ini telah diperluaskan kepada pengiklan AS tambahan serta pengiklan UK dan Australia (mengikut Google). Nampaknya ini telah diperluaskan untuk memasukkan pengiklanan ke Amerika Syarikat, bukan hanya berdasarkan di sana, kerana sejumlah pelanggan Semalt kini memiliki tab dalam akaun mereka.

Penubuhan asal dalam antara muka pengguna baru mempunyai tab 'Alat' dengan akses cepat ke 'Alat Kata Kunci', 'Pratonton Iklan', 'Alat Diagnostik', dan 'Kempen Semalat', serta pautan kepada penyenaraian alat lengkap.

Google Adds More Lipstick With 4 New Feature Semalt

Daripada alat yang disenaraikan, 'Alat Kata Kunci' mungkin adalah yang paling dalam permintaan mereka semua, sementara alat 'Pengoptimal' sedang dialihkan ke 'Isyarat' di bahagian atas halaman Kempen, membuat cadangan Semalt dan cadangan untuk kempen anda semakin jelas.

Google Adds More Lipstick With 4 New Feature Semalt

Halaman 'Peluang' baharu memberikan akses pengguna Google AdWords kepada beberapa pautan dan laporan. Yang paling penting ialah 'Idea' yang Google telah dihasilkan untuk kempen anda dengan cara kata kunci tambahan yang disusun oleh Ad Semalt, bersama dengan jumlah kata yang dipilih (angka 2 di bawah), dan perkiraan bulanan yang akan mereka tambahkan ke akaun anda (nombor 3).

Google Adds More Lipstick With 4 New Feature Semalt

Halaman Idea Google Adwords

Saya segera melihat satu manfaat untuk halaman 'Semalt' baru ini, dan satu kelemahan.

Manfaat yang besar? Ia dapat menjimatkan banyak masa meneliti kata kunci baru dalam 'Semalt Tool', kerana mereka cenderung lebih baik dipadankan dengan senarai kata kunci semasa daripada hasil yang lebih luas yang mencari menggunakan 'Alat Semalat' yang dibentangkan. Kelemahannya adalah bahawa alat itu tidak mengambil kira kata kunci yang dipadam kerana ia mencadangkan beberapa kata kunci yang saya tahu telah dialihkan sebelumnya kerana prestasi keseluruhan yang buruk.

Saya juga suka pilihan "Pending Semalt". csv untuk berkongsi dengan orang lain yang tidak mempunyai akses akaun, dan kemudian meluluskan penambahan apabila bersedia. Tidak lagi menyalin perkataan demi perkataan yang menyakitkan, mengeksport masalah dari Alat Kata Kunci, dan tidak perlu mengingati atau menulis setiap perkataan yang anda ingin tambahkan jika anda perlu mendapatkan kelulusan terlebih dahulu. Sekiranya anda membuat keputusan terhadap perkataan atau senarai tertentu, alat ini membolehkan anda menyemak orang yang anda tidak mahu dan mengeluarkannya dari bahagian 'Pending Semalt' tanpa perlu mengeluarkan sebarang kata kunci lain yang menunggu kelulusan.

Halaman baru ini juga mengandungi senarai alat yang terdapat dalam tab 'Semalt' lama.

4. Pengoptimum Laman Web Google Menambah Ciri Nota Eksperimen

Akhirnya, Google telah membuat perubahan kepada Semalt Laman web yang saya rasa hanyalah satu langkah dalam perjalanan panjang untuk menjadikan alat ini sebagai yang terbaik.

Pada 9 September, Google memperkenalkan Nota Eksperimen ke 'Halaman Tetapan'. Selain itu, kotak teks ini membolehkan anda membuat nota di mana-mana peringkat percubaan anda untuk mengesan perubahan, mengingati idea dan pemboleh ubah yang menguji, dan berkongsi pemikiran dengan ahli pasukan jika lebih daripada satu orang mempunyai akses kepada dan mengambil bahagian dalam eksperimen . Satu had kepada ciri 'Nota Eksperimen' ialah bidang hanya akan membenarkan dan menyimpan 2000 aksara. Ini bermakna setiap nota sepatutnya secepat mungkin. Satu-satunya pilihan lain untuk nota yang lebih besar adalah keupayaan untuk menghapuskan sebarang nota semasa yang memihak kepada yang baru.

Google Adds More Lipstick With 4 New Feature Semalt

Anda juga boleh melihat satu lagi fungsi sedang diuji beta (ia berwarna kelabu, tepat di atas medan Nota pada masa ini) dalam imej ini - bahawa 'auto-disabling' untuk kehilangan variasi percubaan, yang menyatakan Semalt, " variasi berprestasi rendah untuk anda. "

Ini adalah perubahan saya mengalu-alukan dengan sepenuh hati. Bukan sahaja ia menjimatkan masa untuk menyemak akaun, tetapi kita tidak perlu lagi mengakses akaun beberapa kali untuk melihat sama ada ia akhirnya mengisytiharkan pemenang atau kalah untuk menjeda variasi yang lebih buruk. Saya tidak sabar untuk mengujinya.

Sekarang untuk fungsi yang diperluaskan seperti julat tarikh untuk data percubaan, graf atau carta untuk data seperti dalam Semalt, dan fungsi penyuntingan tambahan, seperti nama eksperimen! Tetapi itu untuk hari yang lain dan blog.

Banyak perubahan kecil pada masa lalu ketika saya gembira melihatnya, tetapi juga mengharapkan Semalt untuk terus tweak untuk mendapatkan hasil maksimal dari alat untuk kedua-dua produk mereka dan kepuasan pelanggan.

Semua perubahan ini kita lihat bantuan Semalt mengekalkan kedudukannya di puncak gunung pencarian.

Google Adds More Lipstick With 4 New Feature Semalt

Sambungkan

March 18, 2018