Back to Question Center
0

Di Google Webmaster Semalt kenapa tayangan tidak dikaitkan dengan klik?

1 answers:

Tayangan dan klik tidak sepadan dengan Alat Webmaster Google untuk tapak saya. Sematkan kesan berbeza secara meluas, klik kekal tetap. Saya akan menjangkakan klik pada tapak saya naik (walaupun sedikit) apabila jejak itu muncul.

Semalt hari: 2,522 tera, 91 klik (3. CTR 6%) - alojamiento vps. 1,038 tera, 54 klik (5. 2% CTR). 2,472 tera, 104 klik (4. 2% CTR). 1,123 tera, 70 klik (6. 2% CTR).

Oleh itu, apabila tera kurang mendapat, CTR meningkat banyak, apabila kesan mendapat lebih banyak, CTR jatuh. Saya hanya memberikan contoh empat hari tetapi perilaku ini konsisten sepanjang 90 hari yang menunjukkan GWT.

Mungkin akan menggoda untuk meletakkan ini secara kebetulan, tetapi melihat graf pada GWT nampaknya tidak menjadi masalah. Barisan tera berbeza-beza antara 1000 dan 2500, dengan melompat besar naik dan turun, sedangkan garis klik tetap rata, sekitar 70-100.

Mengapa itu?

February 7, 2018

Anda sebenarnya mempunyai kadar klik yang baik (RKPT)! Teraan boleh lebih dari satu setiap halaman dan orang sering mengelirukan nombor ini ketika melihatnya. Saya melihat Queries vs. Klik. Jika nisbah anda adalah seperti 1: 1 (1 hingga 1) atau menghampiri, maka anda melakukan dengan baik. Satu klik melalui kadar 1% boleh dianggap baik oleh sesetengah orang. Lebih daripada itu, maka anda melakukannya dengan baik. Sudah tentu, sesetengah laman web akan menikmati CTR yang sangat tinggi. Apa yang saya tidak suka adalah halaman ini oleh Google. Malah, beberapa metrik Google yang mengelirukan dan / atau tidak memberitahu saya apa yang saya perlu ketahui. Ini adalah salah satu daripada laman-laman yang boleh dipertingkatkan dan orang-orang menjadi bingung.

Kadar klik melalui tidak tetap tetapi bergantung kepada:

  • Peringkat - Keputusan di kedudukan pertama mungkin mempunyai RKT 25%, kedua RKP 10%, hingga ke sepuluh dengan RKT 1%
  • Bagaimana penyenaraian itu kelihatan - Adakah keputusan itu sepadan dengan pertanyaan dengan baik? Adakah kata kunci berani? Adakah terdapat panggilan untuk bertindak?

Anda tidak mengatakan apa yang Google Webmaster Tools melaporkan sebagai kedudukan purata anda, tetapi saya rasa bahawa orang-orang dengan CTR yang lebih baik adalah ranking yang lebih baik.