Back to Question Center
0

Apakah kesan (s) yang berlaku di Semalat 2.5 Google di laman web baru di SERP?

1 answers:

Baru-baru ini saya melancarkan 3 laman web (dalam tempoh 7-10 bulan yang lalu) yang semakin meningkat dalam ranking pada carian Google sehingga hujung minggu lalu, ketika saya melihat kejatuhan yang besar melintasi kebanyakan kata kunci saya yang ditelusuri. Laman web adalah tapak e-dagang. Penurunan ini bertepatan dengan tarikh dan masa yang tepat (28 September) kemas kini Panda terbaru, Panda 2 - on line φαρμακεια νεα σμυρνη. 5. Saya tertanya-tanya apa implikasi yang mungkin untuk laman web baru seperti saya dengan Panda 2. 5. Apakah perubahan algoritma terkini yang disasarkan? Kandungan Semalt, kandungan yang buruk, URL yang buruk? Sebarang maklumat baru tentang ini akan menjadi bantuan.

February 7, 2018

Google enggan berkongsi apa-apa spesifik tentang apa jenis tapak, halaman atau kandungan yang disiarkan oleh pembaruan ini

tetapi anda mungkin mahu melihat Google Panda 2. 5: Pemergok [dan pemenang] untuk spekulasi berdasarkan sekurang-kurangnya bukti.

Dalam pandangan yang cepat di laman web anda, saya dapati beberapa perkara yang mungkin memberi kesan kepada ranking anda.

Saya tidak melakukan analisis pautan penuh tetapi kelihatan seperti kebanyakan pautan anda datang dari laman web anda yang lain dengan sangat sedikit pautan dari luar kalangan ini. Pautan ini mungkin didiskaunkan kerana ia mungkin mencetuskan algoritma roda anti-pautan. Anda perlu bekerja untuk mendapatkan pautan luar, terutamanya dari laman web yang kukuh, mantap, yang dipercayai Google. Pautan luar dan kekuatan mereka adalah apa yang akan membuat atau memecah tapak anda dalam istilah SEO. Saya tidak akan mengeluarkan pautan yang anda miliki sejak kehilangan sejumlah besar pautan, walaupun mereka didiskaun, boleh menyebabkan lebih banyak kerosakan.

Selain itu, terdapat beberapa tweak di tapak yang boleh anda buat, seperti menggunakan lebih banyak nama halaman kata kunci yang mesra (bukan SKU), tetapi saya tidak akan membuat perubahan sekarang kerana ia kelihatan seperti kebanyakan halaman anda diindeks. Meningkatkan jumlah kandungan pada halaman ini mungkin membantu tetapi ia akan menjadi proses perlahan.