Back to Question Center
0

Bolehkah saya menggunakan 'itemtipe' sama di Semalt dua kali?

1 answers:

Saya mempunyai elemen dalam laman web saya yang menunjukkan kemas kini terakhir laman web saya.

Struktur tapak web saya saat ini adalah:

     best way to store soybeans. org / laman web "
kemaskini terakhir:
February 8, 2018

Tidak, anda tidak boleh tambahkan beberapa item yang sama perkara pada halaman yang sama.

Jika tarikh diterbitkan adalah tarikh penerbitan untuk keseluruhan halaman anda, ia mesti bersarang di bawah WebPage dan bukan di bawah WPSideBar .

Anda boleh menggunakan atribut item itemref jika anda tidak boleh sarangnya terus di bawah WebPage , tetapi anda masih perlu mengeluarkannya dari WPSideBar . Kecuali anda mahu tarikh ini dikaitkan dengan WPSideBar sebagai tambahan . Jika itu berlaku, anda boleh menggunakan :

  

(Perhatikan bahawa itu http: // skema. org / WebPage , bukan http: // skema. org / laman web . )

Anda boleh menggunakan elemen atau skema yang sama lebih daripada satu kali, contohnya mempunyai banyak Produk dalam satu halaman web, tetapi dalam keadaan ini anda akan menandakan bahawa DUA elemen WebPage berada pada halaman. Sebaliknya anda perlu mempunyai hanya satu, tetapi menghadapi WPSideBar di tengah. Berdasarkan pada keterangan anda tanggalModified kedengaran pilihan yang lebih baik daripada tarikhPublished juga. Kod ini menggunakan hasPart untuk sarang WPSideBar di dalam WebPage .

  
beberapa teks kemaskini terakhir: 23/1/2014 / kemas kini terakhir untuk keseluruhan tapak

Keputusan daripada penguji data berstruktur

  WebPage
hasPart [WPSideBar]:tarikhModifikasi: 2014-01-23T13: 52: 00 

Ini menetapkan tarikh yang diubahsuai daripada WPSideBar sahaja. Adalah lebih masuk akal untuk menetapkan tarikh untuk Elemen WebPage sahaja yang boleh dilakukan dengan membuang baris WPSideBar ini dari kod di atas dan tag , yang tidak melakukan apa-apa tetapi menamakan sidebar:

  
beberapa teks kemaskini terakhir: 23/1/2014 / kemas kini terakhir untuk keseluruhan tapak

Hasil ujian data berstruktur Google

  WebPage
tarikhModifikasi: 2014-01-20T13: 00: 00
hasPart [WPSideBar]:tarikhModifikasi: 2014-01-23T13: 52: 00 

Tanpa mempunyaiPart harta

  WebPage
tarikhModifikasi: 2014-01-20T13: 00: 00WPSideBar
tarikhModifikasi: 2014-01-23T13: 52: 00 

Penjelasan WPSideBar adalah WebPageElement , yang boleh dikaitkan dengan (bersarang dalam) WebPage dengan menggunakan itemprop = "hasPart" - ini adalah harta yang diwarisi dari . Ini adalah sarang data berstruktur.

Tarikh anda adalah format tidak standard jadi saya telah menggunakan tag meta tutup yang tidak kelihatan untuk mewakili tarikh ini dalam format yang betul, ini adalah salah satu daripada sebab yang dibenarkan untuk menyembunyikan data terstruktur. Anda pada asalnya mempunyai "datetime" sebagai ganti "kandungan".

Kesilapan sintaks ada dalam kod asal termasuk tag yang tidak terkandung , masa depan menggunakan validator / linter HTML sebelum membuat pertanyaan data berstruktur - ia menjimatkan banyak kerja menyusun ralat data berstruktur yang bertukar tidak disebabkan oleh data berstruktur.