Back to Question Center
0

Adakah Lokasi Pelayan Mempengaruhi Perniagaan Anda? Kepakaran Dari Semalt

1 answers:

Pemasaran dalam talian adalah proses yang kompleks yang membolehkan anda mencapai jutaan potensipelanggan dalam tempoh masa yang kecil. Perniagaan dan usahawan memilih pasaran dalam talian kerana potensi yang tidak terhingga dalam mencapai yang barupelanggan di seluruh dunia. Banyak firma telah berjaya dengan kempen pemasaran digital mereka, berkat kemampuan geo menargetkan mereka.

Kejayaan ini menyebabkan banyak orang terlibat dalam SEO yang disasarkan. Akibatnya, laman webpemilik mahu hosting laman web mereka berada di negara tertentu, mengenai beberapa sistem pengurusan kandungan tertentu. Dalam banyak kes, orang bolehtertanya-tanya bagaimana berjaya dalam penyasaran geo tanpa menggunakan lokasi pelayan fizikal - fotografia planos de encuadre definicion.

Max Bell, pakar Semalt Perkhidmatan Digital berkongsi rahsia penargetan geo untuk perniagaan.

Pada mulanya, terdapat pertimbangan penting untuk diambil kira. Sebagai contoh:

  • Bagaimana menangani laman web pelbagai bahasa dengan satu lokasi pelayan
  • Cara membuat crawler web membezakan bahasa kedua dari kandungan pendua
  • Bagaimana lokasi pelayan boleh menjejaskan SEO
  • Apakah pengaruh lokasi pelayan pada asas klien saya

Walau bagaimanapun, lokasi pelayan sepertinya tidak memberi kesan kepada e-dagangkejayaan lagi. Alat Webmaster Google mempunyai CDN, yang boleh membuat beberapa penargetan penargetan geo tertentu dan memastikan kandungan mencapai beberapapengguna yang disasarkan ke garisan, yang hanya dapat dilakukan melalui penggunaan lokasi pelayan yang ideal.

Bagaimana laman web boleh menargetkan satu negara dalam satu bahasa

Enjin carian hari moden seperti Google dan Bing mempunyai alat webmaster, yang manamenawarkan perkhidmatan menyasarkan jenis lalu lintas tertentu..Dalam Alat Juruweb Google, tetapan ini tersedia di Trafik Carian>Penargetan antarabangsa> tab Negara. Negara yang ingin dioptimumkan untuk penyasaran harus muncul dalam menu lungsur. Dalam beberapa kes,pemaju web boleh memilih pelan hos yang mempunyai domain peringkat tertinggi di negara. CCDL ini boleh termasuk URL laman web sepertiwww.mysite.de untuk laman Jerman. Enjin carian seperti Google secara automatik mengaitkan domain ini dengan negara tertentu. Dalam kes ini,laman web ini tidak dapat mengaitkan dengan tapak lain.

Walau bagaimanapun, sesetengah laman web menggunakan domain peringkat tinggi generik seperti (.com, .org, dll.).Dalam kes ini, pengguna mempunyai pilihan untuk mencipta domain pengguna atau subdirektori dari negara yang berbeza. Jika tidak, enjin cariansecara automatik menghubungkannya dengan parameter lain seperti:

  • Pautan balik ke laman web
  • Alamat IP pelayan
  • Data lokasi dari coretan dan
  • Maklumat yang berkaitan dari alat seperti Google My Business

Adalah mungkin untuk menubuhkan sebuah laman web di Sepanyol dan menyesuaikan semua penyesuaiannyake Jerman menggunakan alat Google Webmaster atau Bing. Apabila menganjurkan tapak sedemikian, adalah penting untuk mempertimbangkan aspek masa memuatkan halaman.Satu laman web memuatkan terpantas apabila pengguna berada di negara ini pelayan tapak berada.

Selain itu, laman web boleh menyasarkan seluruh dunia. Dalam kes ini, Google mencadangkanmenggunakan menu tidak tersenarai di negara drop down pemilihan. Gagal melakukan ini, seseorang mungkin terlepas beberapa faedah, terutamanya disebabkan olehSEO tempatan automatik, yang Google meletakkan di laman web. Menggunakan rangkaian Penghantaran Kandungan (CDN) juga sangat penting. CDN yang berkesanstrategi memberikan satu nod pelayan aktif dan membuat laman web bertindak balas dengan cepat.

November 27, 2017