Back to Question Center
0

Amalan Berharga Dari Semalt: Cara Menetapkan Pengiklanan Media Sosial Anda Untuk Kejayaan

1 answers:

Tiada siapa yang boleh mempertikaikan fakta bahawa media sosial adalah platform terbaik yang mana jenama boleh menjangkau kepada generasi Z (iGeneration) dan milenium. Malah, 95% daripada semua orang dewasa di antara 18 dan 34 lebih cenderung mempertimbangkan untuk membeli dari jenama yang disokong pada platform sosial yang mereka gunakan.

Ketika memasarkan, anda boleh mempertimbangkan pemasaran media sosial yang dibayar. Ia menawarkan pulangan besar pelaburan dengan perbelanjaan minimum. Ini membuat bacaan yang baik untuk syarikat kecil dan sederhana serta syarikat permulaan yang tidak mempunyai otot kewangan untuk menubuhkan kempen besar-besaran - alojamiento compartido web.

Dengan ini, Julia Vashneva, pakar terkemuka dari Semalt , Perkhidmatan Digital, lihat petua tentang bagaimana untuk memanfaatkan kempen media sosial rendah belanjawan anda

Adakah beberapa ujian

Di kalangan tentera, ada sesuatu yang dipanggil pengakap agresif. Ini adalah taktik di mana batalion menghantar sekumpulan kecil untuk mengukur musuh. Anda boleh menggunakan pengakap agresif dalam kempen anda, tetapi bukan menghantar pasukan, anda akan mengorbankan sumber anda. Dengan meletakkan wang anda dalam sektor yang berbeza, anda dapat mengetahui siapa yang mempunyai ROI yang lebih baik.

Pilih rangkaian yang sesuai

Kumpulan sasaran yang berbeza mempunyai demografi yang berbeza. Sebagai contoh, golongan muda berusia antara 25 hingga 34 menggunakan Facebook lebih kerap..Ini hanya mencakupi 29.7% daripada semua pengguna. Menariknya, pengguna Facebook kebanyakannya perempuan dengan 77% daripada mereka menggunakan laman web ini berbanding 66% daripada semua lelaki.

Jika anda membawa masuk YouTube ke dalam gambar, maka statistik adalah sedikit berbeza. Di sini wanita hanya menyumbang 38% pengguna dengan selebihnya yang jelas lelaki. Tambahan pula, lebih daripada 50% daripada semua pandangan telah dibuat sama ada tablet atau peranti pegang tangan menjadikannya sesuai untuk mensasarkan pengguna mudah alih.

Dengan semua angka ini anda akan terkejut kerana hanya 9% SMB menggunakan media sosial untuk mempamerkan jenama mereka. Oleh itu, anda boleh mendapatkan kelebihan yang diselesaikan dengan sesuatu yang sangat mudah. ​​

Cari masa yang tepat untuk berkongsi kandungan

Sekarang bahawa anda telah mengenal pasti siapa yang akan anda targetkan, penting untuk mengetahui masa yang sesuai untuk berkongsi kandungan. Sesetengah pakar mengesyorkan agar anda berbuat demikian sewaktu pertengahan minggu lebih baik antara 1 dan 3. Apabila ia datang kepada Twitter masa yang berbeza - tweeps aktif antara 9 pagi dan 3 petang.

Ketahui cara menjadualkan

Walaupun mungkin sukar untuk mengetahui apabila rangkaian anda aktif kerana zon waktu yang berlainan dan faktor lain, anda tidak boleh salah jika anda menjadualkan jawatan anda dengan sempurna. Ambil buku nota dan dedikasikannya untuk menjadualkan tweet, blog, video dan sebarang maklumat lain yang berkaitan. Anda juga boleh mengautomasikan proses menggunakan palam ins

Menyampaikan pada kualiti

Dengan segala-galanya yang lain, kejayaan kempen media sosial anda menjadi satu perkara - kualiti kandungan yang diposkan. Jangan mengecewakan. Siarkan kandungan yang menambahkan nilai kepada calon pelanggan anda dan semasa anda; sesuatu yang terpaksa mereka kongsi.

November 27, 2017