Back to Question Center
0

Bagaimana Untuk Dapatkan Lebih Banyak Pengikut? - Semalt Mendedahkan Rahsia Media Sosial

1 answers:

Untuk mana-mana perniagaan dalam talian, semakin banyak pengikut anda adalah mimpi yang berjaya.Ramai individu yang menubuhkan laman web e-dagang peribadi ingin mencapai yang terbaik daripada aktiviti mereka, dan oleh itu mereka memilih secara online saluran pemasaran. Pemasaran dalam talian melibatkan teknik digital seperti Search Engine Optimization (SEO) serta Pemasaran Sosial Media(SMM). Strategi ini berbeza, tetapi semua sasaran membawa pengunjung ke langkah pintu anda. Platform media sosial seperti Facebook mempunyaiberikut sehingga 2 bilion pengguna di seluruh dunia - motion message inc.

Apabila seseorang melihat kandungan dalam talian, proses AIRC berlaku. Kejadian ini adalah sama ada kandungan itu muncul di SERP, iklan sasaran penyemakan langsung. Laman web anda sepatutnyamampu melakukan tugas ini atau tidak, inisiatif media sosial tidak akan berfungsi. Seperti yang dinyatakan di atas, SEO dan SMM membawa pengunjung ke laman web anda, yang manamewakili kedai fizikal. Sebaik sahaja anda mempunyai pelawat, ia adalah kerja laman web anda untuk menukar pelawat ini kepada pelanggan.

Ivan Konovalov, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt Perkhidmatan Digital, memberikan petua berharga mengenai bagaimana untuk menilai analitik rangkaian sosial.

Meningkatkan penonton anda

Dalam media sosial, semuanya adalah mengenai pengikut. Mana-mana platform yang anda pilih, ia adalahpermainan nombor. Lebih tinggi jumlah pengikut lebih baik keadaan untuk kempen pemasaran dalam talian anda. Sebagai contoh, Facebookdan Twitter boleh membantu anda mengembangkan nombor ini melalui perkongsian maklumat, mengunduh dan membuat jawatan yang berkualiti..Beberapa kriteria topi hitam seperti itu sebagai berikut yang dibayar mungkin tidak bermakna banyak kejayaan e-dagang anda. Dalam sebarang kes, anda akan dikenakan penalti dalam ranking di SERPs Google.

Walau bagaimanapun, mendapatkan berikut yang mantap dalam media sosial bukan tugas yang mudah. Alatseperti Klout boleh membantu anda mendapatkan gambar buzz sosial anda. Mereka mengukur pengaruh sosial serta menunjukkan kandungan yang sedang menginjak.

kata kunci

Sama seperti SEO tradisional, media sosial yang berkesan melibatkan penggunaan beberapa kata kunci yang dipilih khusus untuk membantu pangkat anda. Ingat, panel carian media sosial berkelakuan seperti enjin gelintar biasa. Tambahan pula,Kandungan media sosial diindeks b enjin carian. Kata kunci dan kandungan anda di platform media sosial seperti Facebook muncul diSERPs seperti laman web anda.

Iklan berbayar

Rangkaian media sosial seperti Facebook dan Twitter mempunyai platform yang baik untuk membuatnyaiklan dalam talian. Perkara yang baik adalah, dengan iklan berbayar, anda boleh menyempitkan penargetan kepada individu yang mempunyai minat yang sama. Menggunakan alat khas, anda boleh menyalin pengikut menggunakan senarai e-mel semasa anda dan dapatkan potensi baru. Media sosial berikut melalui iklanboleh membuat impian e-dagang anda berjaya.

Kesimpulan

Dalam pemasaran digital, media sosial merupakan salah satu pemasaran dalam talian yang paling cekapplatform. Media sosial mempunyai keupayaan untuk menjangkau berjuta-juta pengguna di seluruh dunia. Akibatnya, laman web anda boleh mendapatkan berikut global lebih daripada satu juta pelanggan. Masalahnya ialah bagaimana untuk melakukan Pemasaran Media Sosial itu sendiri. Sebahagian daripada penyelesaian untuk ini termasukpetua dalam artikel ini. Anda boleh menggunakan data analisis media sosial dan membuat penyesuaian yang diperlukan untuk pemasaran dalam talian anda kempen. Petua ini juga akan membantu usaha SEO anda dengan menjadikan kedudukan laman web anda tinggi pada SERPs.

November 27, 2017