Back to Question Center
0

Cara Menghalang Spam Pada Viber - Keprihatinan Pakar Semalat

1 answers:

Adakah anda mendapat mesej spam pada Viber bulan ini? Pada peluang yang anda miliki, anda bukan satu-satunya, kerana mesej-mesej ini ada di sekelilingnya.

Bukan serangan yang paling moden di sekeliling, ketidaknyamanan yang diberitahu ini semakin normal. Itu adalah dengan alasan bahawa inovasi hari ini inovasi adalah semulajadi untuk digunakan dan menipu.

Berikut adalah beberapa masalah yang berguna dari Ryan Johnson, pakar terkemuka Semalt , yang akan mengarahkan anda untuk melindungi akaun Viber anda daripada mesej spam.

Kami sedang mendengar bilangan protes yang semakin meningkat dari pelanggan Viber yang mereka mendapat ukuran spam yang besar pada Viber. Sebahagian daripada mesej-mesej ini teriritasi diabaikan - gonfiabili per piscinas. Bagaimanapun, kebanyakan daripada mereka berbahaya. Mesej pemalsuan berusaha mendapatkan maklumat individu, nombor kad caj, atau cuba mencuba perisian hasad pada alat semuanya telah dipertanggungjawabkan, dan ukuran pelanggan Viber yang banyak ditekankan atas kesejahteraan aplikasi.

Viber mengambil kira mesej percuma antara pelanggan Viber yang mempunyai aplikasi yang diperkenalkan pada telefon bimbit mereka. Oleh kerana ia dikaitkan dengan satu nombor telefon, pelanggan secara hipotesis hanya mempunyai satu atau beberapa set rekod, dan rekod tersebut dikaitkan dengan telefon bimbit. Ini membayangkan Viber adalah tahap memaklumkan yang menguntungkan-namun ia juga menjadikannya sangat penting untuk spammer. Dengan cara ini, mereka cemas untuk menghantar spam kepada pelanggan Viber.

Walau apa pun, anda boleh menghalang spammer, dan Viber berusaha keras menjadikan spammer menghantar mesej yang menjengkelkan.

Apa yang berlaku, di sekeliling, adalah ini: sesetengah spammer memerlukan anda untuk mengetuk sambungan cerdik, jadi dia membuat perhimpunan dengan jumlah individu yang besar di dalamnya.

Mesej dihantar kepada semua, spammer meninggalkan perhimpunan itu, dan anda ditinggalkan dengan susunan yang cerdik untuk tidak dengan cara apa-apa warna Boycott shades, atau pendekatan untuk keuntungan yang cepat.

Sesetengah pelanggan Viber telah melihat ukuran spam yang lebih tinggi dihantar ke rekod mereka. Mesej-mesej ini tidak dihantar oleh Viber, dan mereka tidak dibenarkan oleh organisasi. Viber Media tidak dan tidak akan menghantar iklan kepada pelanggan.

Tragisnya, ini tidak bererti bahawa beberapa pakar trik tidak sedang berusaha untuk menggunakan peringkat untuk menghantar spam kepada individu. Beberapa laman sesawang telah pun mula menawarkan untuk menghantar mesej spam kepada pelanggan untuk perbelanjaan, dan Viber berusaha untuk menutupnya.

Sekiranya anda mendapat mesej yang anda tidak perlukan, inilah yang patut anda lakukan:

1. Jika seseorang menghantar mesej spam kepada anda, buka dan pilih pilihan (pada iOS, ini adalah roda di sudut kanan atas).

2. Pilih "Square Contact ini", seperti yang anda kerap akan dengan pelanggan yang anda perlukan untuk sekeping.

3. Anda juga boleh melaporkan spammer ke Viber dengan menuju halaman ini. Buat satu titik untuk memilih "isu khusus" dan mendedahkan kepada Viber anda mendapat spam dari pelanggan. Selain itu, dedahkan kepada Viber nombor telefon spammer, dan mereka akan mengatasinya dari titik itu.

Kami percaya bahawa viber masa depan Viber akan memasukkan keupayaan untuk melaporkan spam khusus dalam permohonan itu. Untuk masa sekarang menghalang pihak yang bersalah adalah perkara terbaik yang boleh anda lakukan

November 28, 2017