Back to Question Center
0

Malware Dan Cara Menghindari Ia - Semalt Akan Menunjukkan Anda Beberapa Trik

1 answers:

Julia Vashneva, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt , akan membuka mata anda untuk beberapa cara yang perlu dilakukan semasa diserang oleh perisian hasad.

Hampir semua daripada kita telah menangani virus komputer dan perisian hasad dalam beberapa bahagian kehidupan kita. Adakah saya betul? Ia tidak menyeronokkan untuk mempunyai virus; Sebaliknya, anda harus mengambil berat tentang keselamatan dan keselamatan dalam talian anda berisiko. Apabila komputer anda mula perlahan, itulah masa apabila anda harus mengelakkan malware dan mengambil langkah yang teruk.

Gunakan perlindungan berlapis pada semua titik

Perkara pertama yang perlu anda lakukan adalah menggunakan perlindungan berlapis pada setiap titik - dominio registrado google apps. Ini akan memastikan sistem anda selamat dari serangan berasaskan web, kelemahan dalam talian, bermutasi virus dan memandu mengikut muat turun. Untuk perlindungan maksimum, anda harus mengaktifkan perisian perlindungan ancaman rangkaian anda dan mengimbas peranti sekali atau dua kali seminggu. Anda juga boleh mencuba Sistem Pencegahan Pencerobohan, Firewall, Insight, SONAR, dan Antivirus untuk keselamatan dalam talian anda. Respon Keselamatan Symantec mengatakan bahawa kami harus memastikan sistem perisian dan operasi kami dikemas kini.

Kurangkan permukaan serangan

Mengurangkan permukaan serangan ke tahap yang besar adalah penting. Anda mesti menyahpasang aplikasi yang anda tidak gunakan. Izinkan saya memberitahu anda bahawa titik akhir berisiko tinggi atau sensitif boleh menyebabkan kerosakan maksimum pada sistem anda. Itulah sebabnya anda perlu mengimbas peranti anda sekali dalam sehari dan menjauhkan diri daripada memasang perisian yang tidak diketahui dan tidak diingini.

Meningkatkan tetapan Perlindungan Endpoint Symantec lalai

Meningkatkan tetapan perlindungan titik akhir Symantec anda adalah penting..Malah beberapa tetapan boleh membawa revolusi dalam perlindungan dalam talian anda. Anda harus memastikan tetapan setiap keperluan anda dan memastikan privasi anda supaya penggodam tidak menipu anda.

Simpan plugin pelayar dikemas kini

Kebanyakan penyerang menilai pelayar anda dan kemudian cuba menjangkiti sistem anda. Itulah sebabnya penting untuk memastikan tetapan penyemak imbas dan plugin anda terkini. Anda tidak boleh menggunakan Internet Explorer, Acrobat, Flash, dan Abode Photoshop tanpa mengimbas komputer atau peranti mudah alih anda. Ramai virus dan malware memasuki sistem anda melalui Internet Explorer. Oleh itu, adalah lebih baik untuk menjauhkan diri dari pelayar ini dan cuba Google Chrome atau pelayar lain pilihan anda.

Blok penggunaan P2P

Salah satu cara penggodam cara yang paling mudah dan paling cepat digunakan untuk mengedarkan perisian hasad ialah dengan rangkaian peer-to-peer (P2P). Anda harus sentiasa menghalang penggunaan P2P. Untuk ini, anda boleh membuat dan menguatkuasakan dasar bukan P2P seperti penggunaan komputer anda perlu dihadkan supaya tiada orang luar boleh mengakses peranti anda. Dengan cara ini, anda boleh memastikan bahawa komputer anda disimpan dari malware dan virus sehingga sebahagian besarnya.

Matikan AutoRun

Anda boleh menghentikan kedatangan virus dan perisian hasad dengan mengalihkan AutoRun. Semasa memuat turun sesuatu, anda harus mematikannya supaya item yang tidak diperlukan tidak dipasang pada peranti komputer anda.

Pastikan semua patch OS digunakan

Terakhir tetapi tidak sekurang-kurangnya anda harus memastikan bahawa setiap patch OS digunakan dengan betul. Syarikat seperti pakej perkhidmatan Apple, Microsoft dan Google, patch keselamatan dan hotfix untuk pelanggan global mereka setiap bulan. Produk mereka membantu kami membetulkan kecacatan dalam sistem operasi kami. Anda boleh mendapatkan mana-mana produk tersebut dan memasang pada komputer anda untuk keselamatan maksimum dan perlindungan dalam talian. Sama ada anda menggunakan Mac OS X, Windows atau sistem pengendalian lain, anda harus selalu mengemas kini pelayar dan program anda sekali atau dua kali sebulan.

November 28, 2017