Back to Question Center
0

Nasihat Dari Semalt: Cara Menghapus Pos Spam Dihadapan Pada Media Sosial

1 answers:

Mempunyai rakan anda memberitahu anda tentang video yang anda siarkan pada garis masa Facebook anda boleh menjadi sangat menjengkelkan, mengetahui bahawa anda tidak aktif selama tiga hari yang lalu. Ia adalah satu gangguan untuk halaman untuk memberi komen dan menyiarkan gambar penipuan pada garis masa Facebook anda tanpa notis anda. Di sinilah keselamatan dalam talian masuk. Diminta untuk mengisi kaji selidik dan menerima telefon pintar atau harga bukan sekadar penipuan, tetapi juga manipulasi semata-mata.

Anda tidak mahu mendedahkan maklumat nama pengguna dan kata laluan anda kepada penggodam dengan mengklik kod jahat - giochi d acqua gonfiabili noleggio. Umumnya dikenali sebagai penculikan seperti, penggodam berniat jahat menghantar video yang menjadi virus pada garis masa anda supaya anda dapat menyukainya. Dalam jangka panjang, video itu akan mengalihkan anda ke pautan lain yang menipu anda untuk menyukai halaman Facebook. Selepas itu, semua jawatan yang dibuat oleh tapak tersebut muncul pada garis masa anda secara automatik.

Sebagai contoh, kita semua tahu tentang jawatan palsu mengenai kematian Undertaker dan John Cena di Facebook yang menjadi virus. Berhati-hati dengan penyesalan dan mengklik pautan berniat jahat di Facebook.

Julia Vashneva, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt, menawarkan perhatian kepada panduan berikut yang akan membantu anda menangani spam dan penipuan Facebook.

Mengapa menggunakan platform media sosial untuk menyebarkan spam dan penipuan?

Spammers mengambil kesempatan daripada sejumlah besar pelanggan menggunakan platform media sosial seperti Facebook untuk menjangkau mereka. Pengguna Facebook menghabiskan lebih banyak masa dalam talian menguruskan akaun mereka. Spammer mengambil kesempatan daripada keadaan ini untuk menyebarkan skim mereka Facebook memprioritaskan untuk memerangi penipuan dan spam. Baru-baru ini, Facebook memperkenalkan ciri-ciri baru untuk menyekat spammer daripada menjangkau pengguna.

Tips bagaimana untuk mengelakkan diretas oleh spammer

Apabila melaksanakan apa-apa aktiviti dalam talian, pengguna rangkaian sosial harus sedar tentang akibat yang boleh menimpa mereka selepas digodam. Semak dan ubah suai tetapan privasi Facebook anda untuk menghalang ancaman berbahaya daripada menyebarkan ke dalam akaun anda. Elakkan memuat turun video dan imej dari mana-mana halaman Facebook.

Langkah bagaimana untuk membuang siasat penipuan dari garis masa Facebook anda

Dalam kebanyakan kes, penipuan mempengaruhi pengguna rangkaian sosial yang ingin tahu. Menjadi selamat dengan mengelakkan klik pada pilihan 'Like this Page', untuk halaman yang aneh. Untuk mengalih keluar halaman pada garis masa anda yang telah ditambahkan pada halaman kegemaran anda secara tidak sengaja, buka profil masa lapang Facebook anda dan buka halaman yang dipautkan. Klik halaman spam yang anda ingin alih keluar dan tidak seperti halaman.

Untuk memadamkan Apl penipuan dari akaun Facebook anda, pergi ke tetapan akaun dan klik App yang anda mahu alih keluar. Tekan butang keluarkan untuk mengeluarkan Apl penipuan dari akaun Facebook anda. Anda juga boleh menyekat App dengan memasukkan nama Apl dalam 'Pilihan Aplikasi Blok.' Suka halaman yang tidak legit benar-benar boleh membebankan anda. Penyelidikan legitimasi tapak sebelum anda menyukainya untuk mengelakkan kesan akibat dari akaun anda yang dikendalikan oleh penggodam berniat jahat. Berkongsi dengan rakan anda dengan keperluan menyekat siaran dan Aplikasi scam untuk selamat dari spammer.

November 28, 2017