Back to Question Center
0

Pakar Semalt: Bagaimana Reka Bentuk Perniagaan Digital Anda Berkesan

1 answers:

Menurut kajian oleh MIT Sloan Management Review dan Deloitte UniversityTekan, banyak perniagaan bersedia untuk pergi dalam talian. Dalam kajian ini, kira-kira 44% orang yang ditinjau (3700 penganalisis, eksekutif dan pengurus),menyatakan dengan jelas bahawa firma mereka bersedia untuk gangguan operasi berikutan pengenalan cara digital baru. Walau bagaimanapun, 56% daripadaresponden tidak merasa bersedia untuk peralihan digital dan menentang cara-cara baru - how to enable https in iis 7.

Mematuhi platform digital boleh bermakna banyak dalam perniagaan. Contohnya, beberapa CarianProsedur Pengoptimuman Enjin (SEO) meningkatkan asas pelanggan anda. Mengasingkan perniagaan anda boleh menjadi satu perkara yang baik untuk rancangan jangka panjangnya.Sama ada peralihan ini akan berlaku dalam perniagaan anda, anda memerlukan reka bentuk atau jenis gambar hasil jangka panjang. Banyak isumungkin timbul, yang mana normal apabila organisasi berubah. Hasilnya, meletakkan strategi yang jelas mengenai menangani perkara tersebuthitches boleh menjadi tugas tambahan, yang bernilai usaha.

Max Bell, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt ,menerangkan aspek merancang perniagaan digital yang berjaya.

Pemikiran Reka Bentuk Menggalakkan Kerjasama dan Inovasi

Apabila membuat model reka bentuk, proses itu melibatkan mencari penyelesaian menggunakan set yang diberikanparameter yang dikehendaki oleh pelanggan. Jawapannya tidak jelas, pencapaian itu boleh dilakukan dengan menggunakan beberapa prinsip membuat konseptualkerjasama antara pihak-pihak yang terjejas oleh perubahan itu. Contohnya, apabila melakukan pemasaran digital, organisasi mungkinperlu mengupah ahli SEO serta mengajar kakitangannya mengenai beberapa teknik pemasaran digital untuk mendapatkan pelanggan..Dalam era moden,pelanggan majoriti datang dari internet. Fenomena ini bermakna bahawa laman web perlahan-lahan menggantikan kedai fizikal.

Pemikiran Reka Bentuk

Pemikiran reka bentuk melibatkan menggabungkan semua aspek organisasi untuk bekerja bersamauntuk membuat penyelesaian untuk sesuatu. Ia termasuk minda yang berbeza untuk melihat isu tertentu mengenai penyelesaian masa depan. Pada satutitik, idea-idea perspektif yang berbeza berpotongan memberi perniagaan itu suatu wawasan penting untuk operasi masa depan. Sebagai contoh,perkongsian MU / DAI dan Salesforce dalam memerangi cetak rompak laut.

Dalam hal ini, memanggil dalam pasukan teknologi boleh menjadi usaha yang berharga. Banyak aspekreka bentuk serta menyesuaikan diri dengan platform digital memerlukan beberapa pakar yang berbakat dan bermaklumat untuk menangani isu-isu. Contohnya,kerja berpasukan antara eksekutif syarikat dan pasukan SEO boleh membawa kepada reka bentuk laman web responsif yang baik, yang bukan hanya pelengkap, tetapimempunyai potensi menggantikan kedai fizikal. Dalam persediaan ini, pemikiran reka bentuk diperlukan kerana peralihan mungkin melibatkan perubahankakitangan, inventori dan banyak aspek lain.

Kesimpulan

Reka bentuk Reka bentuk adalah konsep sejagat, yang boleh membantu kebanyakan organisasi merancangmasa depan mereka. Ia membolehkan orang yang berlainan untuk membawa perspektif dan penyelesaian yang berbeza. Pemikiran reka bentuk boleh memohon sangat banyakperniagaan, dan sangat mungkin bahawa individu yang berbeza mengambilnya secara berbeza. Pemikiran reka bentuk membantu perniagaan anda menyelesaikan beberapa jangka panjangisu-isu serta bergerak dari beberapa masalah yang ada. Menukar orang adalah sukar, tetapi boleh menjadi usaha yang berharga dalam sesetengahnyakes. Pemikiran reka bentuk membantu orang ramai mendapatkan pelbagai inovasi kreatif serta mendapatkan tahap kolaborasi yang lebih mendalam.Melalui petua-petua dalam artikel ini, adalah mungkin untuk mengamalkan proses pemikiran reka bentuk yang betul. Ia boleh menjadi cemerlang dalam peralihan kepadakaedah digital.

November 27, 2017