Back to Question Center
0

Pakar Semalt: Kepentingan Penipuan Pelaporan

1 answers:

Spam adalah kebimbangan utama yang memberi kesan kepada majoriti pengguna internet. Dalam kebanyakan kes, penipuan utama berlaku dalam bantuan penipu utama. Dalam kes lain, orang menghadapi pelbagai kes panik dan kekeliruan semasa kejadian serangan penipuan - windows vps spain.

Ivan Konovalov, Pengurus Kesuksesan Semalt , mengingatkan bahawa sangat penting bagi semua orang untuk melaporkan penipuan serta-merta. Sebagai contoh, anda boleh menghubungi 0300 123 20400 untuk melaporkan penipuan atau penipuan. Penipuan pelaporan membantu Biro Perisikan Pencegahan Kebangsaan dalam siasatan serta langkah pembetulan berguna yang lain. Sebaik sahaja anda melaporkan kes penipuan, anda boleh jelas pada langkah seterusnya, yang akan mengikuti kebimbangan anda. Dalam kebanyakan kes, laporan ini membawa kepada pemfailan kes-kes yang menyebabkan siasatan. Dalam situasi lain, tuntutan ini mungkin tidak membawa kepada siasatan.

Penipuan pelaporan kepada Royal Mail

Majoriti kes spam berlaku dengan fasilitator penggodam. Kebanyakan perkhidmatan pembekal e-mel mempunyai platform yang membolehkan pengguna untuk menandakan beberapa mesej tertentu sebagai spam. Adalah penting untuk menggunakan ciri anti-spam, terutamanya pada pembekal e-mel yang selamat. Bagi pengguna mel Diraja, sesiapa sahaja boleh melaporkan spam dan kes yang berkaitan dengan Freepost Scam Mail, PO Box 797, Exeter EX1 9UN. Ia juga penting untuk meningkatkan kesedaran kepada pelanggan anda. Ingat, keselamatan laman web anda serta pengunjung anda berada di tangan anda. Pusat e-mel lain di mana anda boleh melaporkan penipuan termasuk 0345 611 3413 serta scam.mail@royalmail..com

Panggilan telefon premium

Dalam sesetengah kes, anda mungkin mahu melaporkan kes spam secara langsung melalui panggilan telefon. Dalam kes ini, anda boleh menghubungi Pihak Berkuasa Perkhidmatan yang dibayar oleh Telefon (PSA). Adalah penting untuk mengetahui bahawa perkhidmatan ini tidak bebas tol dan caj pada pembawa semasa anda. Anda juga boleh melawat laman web PSA untuk melaporkan kes-kes ini atau memanggil nombor talian tetap 0300 303 0020.

Hentikan e-mel penipuan

Salah satu langkah penting untuk mengambil perhatian terhadap spam melaporkannya. Terdapat banyak kawasan di mana anda boleh melaporkan spam. Pertama sekali, adalah penting untuk menandakan e-mel sebagai spam sebaik sahaja menerima mereka. Langkah ini menghantar mesej kepada penyedia e-mel anda untuk memintas mesej dari domain atau alamat itu. Langkah lain boleh melibatkan langkah-langkah di atas. Pengguna juga boleh mengendalikan beberapa kes ini dengan memasukkan nombor barisan polis di mana anda boleh melaporkan kes spam secara langsung. Ia juga penting untuk meningkatkan kesedaran mengenai beberapa serangan penipuan, yang boleh membuat laman web mengalami kesulitan utama.

Kesimpulan

Adalah penting untuk melaporkan penipuan dan aktiviti internet haram yang lain. Ramai individu mengalami kerugian besar di laman web komersil melalui spam. Oleh itu, adalah perlu untuk menjaga diri anda dengan cara terkini dan cara menangani spam. Dalam kes lain, anda boleh melaporkan spam terus kepada pihak berkuasa yang berkenaan. Langkah ini boleh mencetuskan beberapa cara paling cepat untuk membantu mengawal keadaan spam. Sesetengah kawasan yang boleh anda laporkan spam adalah dalam garis panduan ini. Mereka penting dan boleh membuat saluran selamat untuk menjalankan aktiviti dalam talian.

November 28, 2017