Back to Question Center
0

Pakar Semalt: Mengapa Adakah Thunderbird Perceive Email Saya Sebagai Spam?

1 answers:

Terdapat pelajaran berharga yang diketahui oleh Mozilla selepas mereka menghantar buletin bulanan kepada pelanggan mereka. Artikel berikut ingin berkongsi hasil ini. Kebanyakan orang yang menggunakan pelanggan e-mel Thunderbird dari Mozilla menerima surat berita mereka dengan pra-berwaspada dengan amaran. Awas membaca bahawa Thunderbird fikir mesej yang dihantar adalah penipuan e-mel.

Ivan Konovalov, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt , mengatakan bahawa kebenaran perkara itu adalah bahawa syarikat itu tidak berniat untuk menipu sesiapa yang menggunakan tip-tip dos bulanan mereka dan apa-apa kemas kini di laman web, yang mereka hantar kepada pengguna menggunakan e-mel mereka. Ia membawa mereka untuk bertanya kepada diri sendiri tentang apa yang telah mereka lakukan dengan salah - sedie trono.

Selepas menilai masalah dan membuat beberapa tweak, mereka mendapati bahawa sistem secara automatik membawa amaran setiap kali ia menemukan URL dalam salinan HTML e-mel. Isu yang sama menjejaskan program lain seperti e-mel Outlook dan Entourage. Terdapat aduan yang serupa dengan isu semasa yang pengalaman Thunderbird dari pelanggan mereka.

Masalah dengan amaran Thunderbird di tetingkap e-mel adalah kerana mereka telah menambah garis pemasaran pada mesej mereka. Mereka memasukkan teks mengenai Persekutuan Hidupan Liar Negara. Tujuannya adalah untuk mendapatkan sokongan besar-besaran bagi organisasi, dalam melindungi hidupan liar dan persekitaran mereka. Pada akhir teks, adalah URL ke laman web mereka untuk sesiapa sahaja yang ingin menderma sebab mereka.

Walaupun apabila seseorang menambah pautan teks ke mesej e-mel yang tidak menjadi spam, ia masih boleh menanggalkan beberapa pembaca. Oleh itu, e-mel masih dihantar kepada penerima. Struktur teks juga penting.

Mozilla menyempurnakan pautan teks untuk membaca perkara yang sama tetapi mengabaikan bahagian di mana terdapat URL. Daripada meminta orang untuk menderma ke laman web tertentu yang dinyatakan di atas, mereka meminta setiap orang yang bersedia untuk menderma hari ini. Selepas tweaking ini, komuniti Thunderbird berkedudukan. Ia adalah sesuatu yang menyedari untuk syarikat itu. Ia juga sesuatu yang tidak boleh diulangi.

Satu lagi cara yang mereka dapat menghalang masalah daripada menyambung semula adalah dengan menambah pautan menggunakan sambungan cm_dontconvertlink. Lansiran phishing berfungsi dengan mencuba untuk memadankan URL dalam tubuh, ke URL yang cuba dihubungkan. Jika mereka tidak sepadan, sistem amaran merawatnya sebagai percubaan pancingan data dan oleh itu muncul pemberitahuan ini. Dengan menambah pelanjutan yang dinyatakan di atas kepada pautan, anda akan memberitahu aplikasi supaya tidak menjejaki pautan atau membuatnya dapat dikesan. Pendek kata, mereka hanya akan meninggalkannya semata-mata. Akibatnya, percanggahan seperti yang dikenal pasti dengan e-mel Thunderbird tidak timbul lagi.

Satu-satunya kelemahan kepada penyelesaian adalah bahawa sebarang klik pada pautan dalam e-mel tidak muncul dalam usaha kempen. Mereka juga tidak akan muncul dalam laporan analisis.

Moral cerita, dari kes Thunderbird, adalah orang, perniagaan, atau syarikat tidak boleh memasukkan sebarang e-mel dalam mana-mana salinan e-mel yang mereka mahu hantar. Sekiranya perlu untuk melakukannya, mereka mesti mematikan penjejakan URL. Jika tidak, Thunderbird akan mengambil tindakan dan merawat e-mel sebagai spam.

November 28, 2017