Back to Question Center
0

Penipuan Spam Berbahaya di Seluruh Dunia - Peringatan dari Semalt

1 answers:

Pencipta perisian hasad telah memindahkan perhatian mereka melalui media rangkaian berasaskan web dengan objektif mengambil data individu. Ia mencetuskan tanggapan bahawa pencipta malware ini telah memilih untuk membuat langkah kembali. Daripada teknik konvensional untuk mengawal sesi dengan berterusan, malware kini mengamalkan strategi yang lebih mudah.

Oliver King, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt Perkhidmatan Digital, memberi amaran serangan berbahaya dari peretas di seluruh dunia.

Walaupun sebahagian besar daripada kita cenderung untuk mempertimbangkan hoodlums digital sebagai pemrogram genius yang melaksanakan serangan canggih dari belakang bayang-bayang hoodie, hakikat perkara itu adalah bahagian yang dominan adalah tukang ramuan asas. Mereka tidak bermasalah dengan pendekatan moden yang menawan untuk mencapai kerangka keselamatan yang rumit - how to make a vps on windows. Mengapa cuba beralih kepada semua kesulitan yang apabila anda pada dasarnya boleh menjebak pengguna ke dalam data penyerahan atau mengklik sambungan?

Pencipta malware adalah kaunseling boikot IP yang bertujuan untuk membolehkan pertempuran untuk spam dalam tawaran untuk mengekalkan jarak strategik dari penemuan dan kenaikan harga peti masuk kotak masuk.

Manhandles novel membenarkan pencipta malware untuk memutuskan sama ada mereka telah mencemarkan mesin-mesin yang bersih dan bersih. Pelayan-pelayan ini digunakan sebagai cara untuk memeriksa tuan rumah / zombie yang tercemar untuk menentukan sama ada penyakit ini hidup dan tidak pada mana-mana boikot yang diberikan.Bomikot yang diperiksa adalah dari seluruh dunia dan lebih luas, menunjukkan pencipta berusaha untuk mendapatkan skop seluruh dunia berbanding dengan daerah tertentu. Malware yang melakukan pemeriksaan ini ditandakan Sarvdap, berakhir sekiranya ia mendapati mesin yang tercemar pada boikot.

Ia akan menutup sendiri jika pengaturcaraan penyelesaian masalah ditemui pada mesin yang tercemar, dalam aplikasi kapasiti yang kerap menunjukkan kedekatan seorang penganalisis malware. Sekiranya cek tersebut lulus, Sarvdap pada masa itu berusaha untuk mengaitkan dengan halaman pendaratan Microsoft untuk menguji ketersediaan dan kemudiannya menyambung ke pelayan panggilan dan kawalannya.

Ia adalah strategi perbandingan untuk pengujian pemeriksaan pengenalan malware penggunaan seperti jangkitan Tambah sehingga oleh VXers cuba untuk menguji sama ada Trojanya akan tergelincir di bawah permusuhan radar jangkitan.

Perangkap ini mungkin akan menyebar. Pengarang malware sentiasa mendapat dari pesaing. Pencipta botnets yang sangat berpengalaman untuk spam boleh memberi keuntungan pada dasarnya dengan menambah pemeriksaan boikot untuk mengembangkan kadar hit spam.

Memperhatikan bagaimana walaupun sebagai jenis jenayah siber asas, spam terus menjadi masalah - menyampaikan apa-apa rupa malware, ransomware dan mesej pancingan data - kepada persatuan setiap saiz, Edmunds berpendapat bahawa terdapat "langkah yang berguna" yang boleh diambil untuk menghalang semua pertempuran ini.

Salah satu daripada mereka ialah penggunaan Pengesahan Mesej berasaskan Kawasan DMARC, Pengumuman dan Kesesuaian - dan konvensyen pengesahan e-mel yang memberi kuasa kepada pelanggan untuk mengetahui apakah e-mel otentik dan apa yang telah selesai spam dengan kapasiti perincian untuk perubahan dan keselamatan yang sedang berlangsung .

November 28, 2017