Back to Question Center
0

Semalat Analitik: Transformasi Inovasi Dan Digital Dalam Perniagaan Dunia Kini

1 answers:

Transformasi digital (juga dikenali sebagai gangguan atau transformasi perniagaan) merujukuntuk peralihan perniagaan dan mod operasi mereka ke dalam bidang teknologi manakala pengurusan tradisional juga mengalami perubahan.Transformasi digital adalah penting untuk semua jenis perniagaan sama ada perniagaan kecil, sederhana atau besar. Oleh itu, gangguan itu boleh berlakudisaksikan dalam bidang perubatan, peruncitan, perisian, logistik atau kawasan automasi - alojamiento sitios web gratis argentina. Penggunaan inovasi dalam perniagaan adalah kunci untuk menyampaikan apengalaman perniagaan digital yang hebat kepada kedua-dua pekerja dan pelanggan.

Lisa Mitchell, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt ,memberikan wawasan bagaimana inovasi mengubah dunia perniagaan hari ini.

Cara terbaik untuk terus maju dalam persaingan dalam dunia korporat hari ini adalah untuk mempunyaikeupayaan untuk menyampaikan aplikasi tersuai pada kemudahan perniagaan. Pengetua transformasi digital berdasarkan peningkatanpengalaman pelanggan dan menurunkan kos operasi. Walau bagaimanapun, transformasi digital lebih daripada meningkatkan teknologi baru. Ia jugamengenai budaya organisasi.

Organisasi harus menangani permintaan perniagaan dinamik, perubahan dalam perniagaanpersekitaran dan inovasi pendekatan moden. Pasukan IT (Teknologi Maklumat) dan pemimpin dalam mana-mana perusahaan harus bekerjasama dalam berarakke arah pembangunan berterusan, memacu inovasi dan memenuhi keperluan perniagaan. Pada asasnya, yang merupakan transformasi digital-lebih rendahkos, mempercepatkan aktiviti perniagaan, membawa perubahan positif dalam model kecekapan, orang dan proses dan meningkatkan masa pemasaran.

Faktor utama yang mendorong transformasi perniagaan termasuk permintaan pasaran, penggunatingkah laku, teknologi inovatif serta aspek alam sekitar. Inovasi teknologi membawa kepada transformasi perniagaan teknologi.Logistik perniagaan harus menggunakan teknologi baru seperti awan, RAD, IOT dan data besar dan berpaling dari sistem warisan..Selain itu,Inovasi teknologi diiktiraf secara meluas dalam sesebuah organisasi. Mereka meningkatkan kelajuan, menyampaikan hasil yang lebih cekap, kos yang lebih rendahdan membawa nilai dalam perusahaan.

Tingkah laku pelanggan merupakan faktor penting dalam transformasi digital.Apakah jangkaan dan permintaan klien dari organisasi (dan keperluan teknologi dalam memenuhi permintaan perniagaan)? Pelanggan mahukapasiti teknologi yang lebih baik digabungkan dengan permintaan untuk memudahkan penggunaan. Dalam hal ini, perusahaan mesti berurusan dengan faktor luaran seperti ituseperti perubahan ekonomi, keperluan rakan kongsi perniagaan, pertandingan pasaran dan undang-undang peraturan. Permintaan dan keupayaan teknologi pelanggandalam memenuhi tuntutan adalah kepentingan manifold. Sebagai contoh, kos yang lebih rendah dan keupayaan yang lebih baik adalah dua hasil yang paling jelas.Selain itu, Penyelidikan Perundingan Forrester yang dijalankan oleh Accenture Interactive, menubuhkan pemacu utama transformasi perniagaansebagai kepuasan pelanggan, meningkatkan kelajuan idea dan keuntungan.

Transformasi mengganggu yang berjaya bergantung kepada organisasi modenbudaya dan kematangan digital. Butiran ini diserlahkan di bawah:

  • Permintaan pelanggan. Pelanggan menantikan pengalaman yang menarik dalam setiapaspek penghantaran. Oleh itu, pastikan organisasi anda mencapai kesetiaan pengguna dan pelanggan akan sentiasa bercakap tentang jenama.
  • Orientasi proses. Enablement pekerja dan pendigitan proses meningkatkankeputusan membuat keputusan berdasarkan data yang menyebabkan keseluruhan ketelusan operasi dan prestasi yang lebih baik.
  • Inovasi perniagaan. Digitalisasi model perniagaan sedia ada atau digital baruproduk yang melampaui tuntutan perniagaan yang lazim memenuhi permintaan perniagaan yang berubah-ubah dan memupuk perkhidmatan dan produk inovatif yang baru.

Sebagai kesimpulan, transformasi digital adalah perubahan sebenar yang menyebabkan ributdalam dunia korporat. Kesan transformasi perniagaan jelas bukan sahaja dalam operasi tetapi juga di semua peringkat organisasidan struktur industri. CIO dan pemimpin perniagaan semakin meningkat untuk memastikan bahawa inovasi ditambah dengan transformasi perniagaan adalahmemandu perniagaan, memberikan nilai dan membawa perubahan yang produktif.

November 27, 2017