Back to Question Center
0

Semalt Compartilha Um Segredo Sobre Como Se Tornar Bem Sucedido No Mundo Dos De Lances

1 answers:

Dalam dunia perniagaan, analisis perniagaan sering dianggap sebagailatar belakang penganalisis yang tersembunyi, sementara pekerjaan kualitatif, seperti pengiklanan dan pemasaran, bidang kreatif yang benar. Kedua-dua aktiviti ini, walaupun kedua-duanya penting untuk kejayaan perniagaan, tidak dapat berbicara dengan bahasa yang sama.

Igor Gamanenko, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt Perkhidmatan Digital, menyatakan bahawa arus data besar telah mengubah status quo. Pencipta data besar ini adalah dengan semua definisidan generasi akan datang. Mereka menjalani hidup mereka di media sosial, dengan hampir semua aktiviti harian mereka direkodkan dalam mesej teks,foto digital dan senarai main mereka serta keutamaan mereka yang ditangkap oleh kuki internet - online casinos free cash.

Mereka bercakap dalam teks-teks, emoji dan meme, semua dihantar secara digital dan diubah kepada data, yang pada dasarnya dikodkan dalam bit dan bait. Bentuk data pemasaran digital ini, dihasilkan oleh media digital dan sosial telah membawa kedua-dua aktiviti ini bersama-sama. Oleh itu, untuk berjaya, pengurus perniagaan zaman ini perlu belajar bercakap dalam geek jugasebagai strategi dan sintaks kedua-duanya adalah data.

Jika anda tidak mahu perniagaan anda ditinggalkan, anda perlu merangkul data demokrasi. Data besar telah menjadi aktiviti perniagaan darah, sehingga menimbulkan demokrasi data baru..Ia dibuka bersumber danorang ramai bersumber. Juga, jumlah dan kepelbagaiannya adalah hebat, sehingga sukar untuk mengekalkan proses pelaporan tradisional yang pada asasnyamenyampaikan data dalam proses yang jelas.

Sebaliknya, penganalisis perniagaan perlu menggunakan analitik layan diri untuk memastikanpengurus baris depan mendapatkan data yang mereka perlukan untuk membuat keputusan dan mengambil tindakan yang sah. Dengan jumlah data yang lebih besar tersedia dalam bentuk yang kurang diproses, perniagaan dapat melaksanakan pemerintahan data, analitik, keamanan dan pelaporan sebagai rel pengawal untuk memastikan informasi tersebutterus mengalir dengan selamat dan tepat.

Pemasar terpaksa belajar sintaks data dan analisis baru. Ia tidak lagicukup untuk menargetkan pelanggan berdasarkan demografi statik. Mereka kini perlu belajar bagaimana mengenal pasti dan bertindak balas terhadap corak tingkah laku yang baru munculdan keutamaan yang mereka ambil dari jejak kaki digital pelanggan mereka.

Begitu juga, penganalisis kini mempelajari bahasa pemasaran dan bagaimana ia dapatditerjemahkan ke dalam tingkah laku pelanggan dan keutamaan yang boleh diukur dan dianalisis. Dengan cara ini, kedua-dua pemasar dan penganalisis boleh bersama-samamembangunkan pelaporan data dan model analitik yang sesuai dengan keperluan untuk kedua-dua data akhir dan laporan akhir depan.untuk ia.

Kebanyakan objektif pelanggan adalah sangat cair, dan oleh itu tidak boleh ditangkap dalam keadaan tetap set spesifikasi. Mereka adalah objek yang tidak lama lagi yang datang dan pergi, seperti gelombang lautan, dan dalam kebanyakan kes, gelombang telah lama berlalu satu laporan dijana dan dihantar.

Oleh itu, jika anda ingin berjaya dalam dunia Big Data kontemporari, anda perlu belajar bagaimana mengintegrasikan proses kuantitatif seperti analisis perniagaan dan sains data dengan proses kualitatif, untuk contohnya, strategi pemasaran dan analisis keputusan. Dengan melakukan ini, anda akan membuat diri anda berjaya dalam landskap digital yang baru.

November 28, 2017