Back to Question Center
0

Semalt: Tinjauan Ringkas Terminologi Spam Dan Scam

1 answers:

Internet mempunyai peluang yang berbeza, yang penuh dengan orang yang mempunyai niat yang berbeza. Bagi kes spam, ada pakar IT yang tumpuan utamanya biasanya menggunakan kelemahan sistem dan kejahilan manusia untuk menjadikan tugas internet mereka bertuah. Sebagai contoh, terdapat banyak kes apabila orang jatuh untuk phishing serta teknik penggodaman lain - hosting y dominios colombia. Spammers menimbulkan kerugian besar kerana mereka boleh bekerjasama dengan penggodam untuk mencuri banyak wang dari mangsa mereka.

Apabila kita membuat laman web, matlamat akhir biasanya pengguna. Oleh itu, semua usaha kami membantu untuk membuat proses pembelian berjaya, serta menjadikan pelanggan berasa baik. Kami tidak dapat menimbulkan kemungkinan kemungkinan penggodam menyerang laman web anda dan juga penipu. Terdapat banyak kaedah yang membantu pemilik laman web mengelakkan spam. Ingatlah keselamatan menggunakan laman web anda dan memastikan pelanggan selamat bergantung pada keberkesanan kaedah anti-spam.

Ivan Konovalov, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt , memberi perhatian kepada teknik konvensional berikut yang digunakan oleh orang:

  • Penipuan lampiran Orang boleh menggunakan e-mel untuk menghantar Trojan kepada individu yang tidak curiga. Kaedah ini berfungsi dengan membuat orang yang menghantar e-mel menggodam PC pengguna sasaran, mungkin menjejaskan keselamatan menggunakan penyemak imbas..Virus biasa termasuk Trojans yang boleh mengaitkan pelayar mangsa menjadikannya terbuka untuk serangan. Mereka boleh mengawal perkakasan komputer serta merakam ketukan kekunci dan kata laluan. Dalam situasi lain, terdapat banyak cara yang boleh menyebabkan gangguan pada komputer mangsa.
  • Adware. Ada banyak iklan yang menyumbat skrin mana-mana pengguna internet. Akibatnya, orang yang berniat jahat boleh menggunakan teknik ini untuk melaksanakan tugas mereka. Sebagai contoh, orang boleh menghantar virus dalam nama iklan. Perisian ini cangkuk ke komputer mangsa dan menjadikan pelayar terdedah kepada serangan ganas. Anda harus berhati-hati dengan produk perisian yang anda gunakan di komputer anda. Tambahan pula, kebanyakan produk percuma boleh mengandungi produk malware.
  • Serangan DoS / DDoS. Dalam jenis serangan ini, penggodam cuba untuk menurunkan sebuah laman web melalui muatan pelayan dengan permintaan. Teknik ini melemahkan jalur lebar membuat laman web tidak bertindak balas dan akibatnya tidak dapat digunakan. Hacker boleh meningkatkan kecekapan kaedah ini dengan menggunakan sistem botnet berganda.

Kesimpulan

Terdapat banyak jenis orang yang menggunakan web. Ketika orang terus membuat laman web yang berguna dan komersial, yang lain menumpukan pada mengasah kemahiran penggodaman mereka untuk menjejaskan keadaan keselamatan siber. Hasilnya, perniagaan hidup dalam ketakutan yang berterusan menghadapi serangan hack besar-besaran serta beberapa kerugian lain yang berlaku sekiranya berlaku penggodaman. Sesetengah serangan spam boleh berasal dari pesaing, yang boleh membuat usaha Search Engine Optimization (SEO) anda gagal terutama ketika laman web anda mengalami percubaan hack terhadap SERPs. Beberapa kaedah spam dan anti-spam di tempat sasaran hanya untuk membuat orang sedar, tetapi tidak menamatkan masalah yang akan berlaku. Anda boleh menggunakan garis panduan ini untuk menerapkan gerakan spam-pejuang di laman web e-dagang anda dan mencapai matlamat banyak.

November 28, 2017