Back to Question Center
0

SEO & Content Marketing - Perbezaan Semalat Perbezaan Anda Perlu Belajar

1 answers:

Dalam mana-mana perniagaan dalam talian, pemasaran digital boleh membentuk pusat pangkalan pelanggan yang semakin berkembang.Sebagai contoh, pemasar internet menggunakan teknik-teknik penting seperti Search Engine Optimization (SEO) atau Content Marketing. Walau bagaimanapun,mengetahui perbezaan antara SEO dan pemasaran kandungan mungkin tidak mudah. Terdapat banyak persamaan antara kedua-dua kaedah inidaripada mengambil pelanggan dalam talian. Untuk menjadi lebih spesifik, SEO pada dasarnya kandungan pemasaran. Pada masa yang sama, pemasaran kandungan juga mengenai SEO - blue book boats used value.

Untuk mengelakkan kekeliruan, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt ,Lisa Mitchell, mempunyai senarai cara yang berbeza untuk menjelaskan hubungan antara SEO dan pemasaran kandungan.

Perbezaan antara SEO dan pemasaran kandungan

SEO dan pemasaran kandungan biasanya tidak bersepadu. Tidak kira berapa banyak inidua faktor seolah-olah menghubungkan bersama, beberapa aspek mereka bertindih. Seorang pemasar kandungan kesalahan utama membuat kepercayaan bahawa kandunganpemasaran menghilangkan keperluan SEO. Idea ini boleh mengelirukan seseorang dan menyebabkan kedudukan laman web buruk kerana tidak mengikuticiri utama yang direka untuk setiap daripada mereka.

Kesilapan ini terbukti dengan cara orang berkaitan dengan pelbagai aspek yang terlibatdalam setiap mereka. Contohnya, SEO bermakna teknik pemasaran digital seperti carian kata kunci yang sesuai, penciptaan kandungan, sosialpemasaran media, hubungan dan reka bentuk laman web di atas parameter lain..Sebaliknya, pemasaran kandungan semata-mata melibatkan penciptaan kandungan.Ini adalah salah satu cara Google menilai sebuah laman web, dengan melibatkan aspek-aspek seperti relevansi kandungan, jawatan blog panjang, virus SMMserta beberapa bidang SEO.

Bagaimana SEO dan pemasaran kandungan berkaitan

Melihat pemasaran SEO dan kandungan sebagai entiti yang berasingan boleh membuat yang salahkesan kedua-dua mereka. Pertama sekali, SEO adalah sebahagian daripada pemasaran kandungan, walaupun tidak sepenuhnya. Fakta ini terbukti kerana aspek sepertipenempatan kandungan, tag meta dan keterangan meta, rangkaian media sosial serta pemilihan dan pembangunan kata kunci. Oleh itu, beberapaaspek-aspek ini berkaitan, menjadikan kedua-dua teknik pemasaran internet yang paling berkesan dekad ini.

Dalam setiap aspek sama ada SEO atau pemasaran kandungan, terdapat teknikyang lain. Bagi anda untuk mengurangkan kekeliruan, SEO dan pemasaran kandungan berbeza dalam beberapa cara. Sebagai contoh:

  • SEO merangkumi spektrum yang sempit ketika datang ke penciptaan dan pengeposan kontendaripada pemasaran kandungan. Ini melibatkan lebih banyak aspek teknikal menjalankan laman web. Pada masa yang sama, pemasaran kandungan melibatkan pembangunankandungan, yang memerlukan SEO untuk keterlihatan dalam talian.
  • Memohon SEO dan pemasaran kandungan adalah berbeza. Sebagai contoh, SEO bermaknamengotomatisasi aspek teknikal pemasaran kandungan tertentu. Satu-satunya cara pemasaran kandungan masuk akal adalah melalui aplikasi mana-manaTeknik SEO.

Kesimpulan

Untuk mana-mana laman web dalam talian untuk berjaya dalam mengalahkan persaingan mereka, kedua-dua SEOdan pemasaran kandungan mesti ada. Sebagai contoh, SEO mempunyai banyak reka bentuk dan ciri-ciri teknikal yang memerlukan pemasaran kandungansecara optimum. Dalam kes lain, SEO bergantung pada maklumat yang hanya tersedia dalam pemasaran kandungan. Menentukan perbezaan dan mengetahuiyang boleh menjadi penting untuk berjaya dalam talian. Akibatnya, dua teknik pemasaran dalam talian adalah bebas dan boleh membantu pangkat alaman web tinggi di enjin carian.

November 27, 2017